directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 21:14 h

El Parlament tomba la moció de Cs sobre l'"hostilitat" de TV3 i Catalunya Ràdio cap als ciutadans "no separatistes"

La cambra ha votat en contra d'instar la CCMA i el CAC a "fer complir els principis del pluralisme i la neutralitat"

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous la moció de Ciutadans sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que volia que la cambra fes una "rotunda condemna" del suposat "assenyalament i l'hostilitat" dels mitjans públics catalans "contra els ciutadans d'ideologia no separatista". Amb els vots en contra de JxCat, ERC, CatECP i la CUP, i a favor de Cs, PSC i PP, el Parlament també ha descartat de rebutjar la "manca d'objectivitat informativa i neutralitat política en espais informatius" dels mitjans de la CCMA, i tampoc no ha aprovat l'afirmació que suggeria que els periodistes d'aquests mitjans treballen sota una "propaganda política tendenciosa".

De la mateixa manera, la majoria de la cambra ha votat en contra de la constatació de la suposada "manca de pluralitat, imparcialitat i neutralitat" del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i d'instar aquests organismes a "fer complir els principis d'actuació de la defensa de la llibertat d'expressió i d'informació".La moció també ha incorporat un punt que reclamava instar el Consell de Govern de la CCMA a crear "un pla de programació específic per ampliar l'audiència cap a sectors de la ciutadania que ara mateix li donen l'esquena", però aquest punt també ha quedat rebutjat. L'únic punt de la moció que ha atret el vot d'un grup que no fos Cs, PSC o PP ha estat el que instava el Parlament a "comprometre's a iniciar la despolitització de TV3 i Catalunya Ràdio", que ha tingut el vot afirmatiu de la CUP. Els quatre vots dels anti-capitalistes, però, tampoc no han estat suficients perquè aquest punt quedés aprovat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.