directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 14 de desembre de 2018 01:37 h

Moncloa assegura que el primer ministre eslovè ha traslladat a Sánchez "suport total" en l'afer català

Sánchez i Sarec han "parlat sobre el viatge de Torra" a Eslovènia durant la cimera europea, segons fonts del govern espanyol

ACN Brussel·les.-El primer ministre eslovè Marjan Sarec ha traslladat "suport total " en l'afer català al president espanyol Pedro Sánchez, segons la Moncloa. Tots dos líders "han parlat sobre el viatge" del president català Quim Torra a Eslovènia la setmana passada durant la cimera europea que se celebra a Brussel·les aquest dijous, segons fonts del govern espanyol. Minuts abans de l'inici de la reunió, Sánchez i el seu homòleg han conversat durant una estona. "La conversa entre Sánchez i el primer ministre eslovè ha sigut positiva", afirmen les mateixes, que asseguren que ha estat “molt cordial”. Fonts diplomàtiques eslovenes es limiten a dir que la conversa ha estat “bona”.

Per altra banda, apunten fonts diplomàtiques espanyoles, el primer ministre eslovè ha expressat que no està “content” pel fet que algunes autoritats rebessin Torra durant la visita a Ljubljana i “ha deixat clar” que ningú del govern eslovè va rebre’l.Per contra, durant el seu viatge Torra sí que va veure’s amb el president d’Eslovènia, Borut Pahor, i el president del Parlament eslovè, entre altres.Sánchez i Sarec, han coincidit aquest dijous a la tarda a la capital belga en plena polèmica generada per les crítiques a la 'via eslovena' defensada pel president Quim Torra. Sánchez i Sarec són a la cimera que reuneix els 28 a la capital belga per abordar afers europeus com el Brexit o la immigració.En paral·lel, Ljubljana i Madrid han ajornat fins com a mínim la setmana vinent la trobada diplomàtica entre l'ambaixador espanyol a Eslovènia i el Ministeri d'Exteriors eslovè, segons ha pogut saber l'ACN.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.