directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 9 de gener de 2019 17:14 h

TVE Catalunya preveu doblar la programació en català en un any

El projecte està pendent de l'aprovació dels pressupostos de l'Estat i s'emmarca en el 60è aniversari de la cadena

ACN Barcelona.-TVE Catalunya celebra aquest any el 60è aniversari de la cadena amb una aposta per doblar la programació en català, que en un any passarà de les 20,5 setmanals fins a les 50. També s'incrementaran les desconnexions. Així ho ha anunciat l'administradora única de l'ens públic, Rosa María Mateo, en una conferència a la seu del Col·legi de Periodistes. Entre d'altres iniciatives, també es programaran dos concerts a Barcelona de l'Orquestra i el Cor, una edició especial en llengua catalana de 'Saber y ganar' i 'Cachitos' i una nova comèdia amb accent femení, 'Bany compartit'.

Mateo ha mostrat el compromís per convertir la cadena en la televisió "de tots els catalans", més pròxima a la societat i que parlarà, a més, "en la seva llengua".En aquest sentit, ha destacat que el projecte preveu un increment de les actuals 20,5 hores al doble el primer any i fins a les 80 hores, al segon. També s'apostarà per incrementar "significativament i de forma progressiva" la producció pròpia en català i el doblatge en tots els espais, Informatius, magazíns, debats, documentals i pel·lícules, i "fonamentalment" a La2. El projecte es finançarà, segons ha anunciat el director general corporatiu de RTVE, Federico Montero, amb una partida fixada als pressupostos de l'Estat, que actualment estan en tràmit. El director de RTVE a Catalunya, Carles González, ha anunciat una edició en català del concurs 'Saber y Ganar', la producció de la sèrie en català per La 1 'Bany compartit' que se centrarà en quatre dones: una catalana, una valenciana, una mallorquina i una alemanya, i l'emissió de dos concerts de l'Orquestra i Cor RTVE, un al Gran Teatre del Liceu i l'altre a un espai exterior. També s'ha avançat un programa similar a 'Cachitos', que serà un exercici de memòria col·lectiva dels 60 anys de trajectòria de la cadena.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.