directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 11 de gener de 2019 12:44 h

La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona destaca l'estabilització del mercat immobiliari

El seu gerent ressalta que les vendes de pisos de segona mà augmenten un 12% des del 2007 però lamenta que el creixement no es traslladi a l'obra nova

ACN Barcelona.-La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona afirma que el mercat immobiliari s'ha estabilitzat durant el 2018 i pronostica que el nivell de vendes registrat serà "difícil de superar". En declaracions a l'ACN, el seu gerent, Òscar Gorgues, ha valorat positivament les xifres publicades per l'Institut Nacional d'Estadística que mostren una crescuda del 3,86% en la compravenda d'habitatges des de gener a novembre a Catalunya i un augment d'un 2,13% a la demarcació de Barcelona en el mateix període, amb una caiguda lleu del 0,1% a tot Catalunya aquest novembre respecte al del 2017. "Després d'uns anys d'impuls, hem arribat a un límit", ha assegurat. Gorgues ha ressaltat que les vendes de pisos de segona mà han augmentat un 12% des de 2007 però ha lamentat que aquest creixement no es traslladi a l'obra nova.

Gorgues ha destacat que la capital catalana, amb 51.258 operacions entre gener i novembre del 2018, ja ha recuperat el 80,6% de les operacions immobiliàries del 2007, en el moment de màxima expansió del mercat, quan es van registrar 64.000 compres i vendes de pisos. Segons ha apuntat, la taxa de recuperació a Catalunya és del 71,5% i del 65,77% a l'Estat. "Barcelona ha anticipat la regeneració del mercat i està en un moment d'estabilització", ha explicat.D'altra banda, el gerent de la Cambra de la Propietat Urbana barcelonina ha ressaltat que les vendes de pisos de segona mà han crescut un 12% des de 2007. En concret, les operacions registrades s'enfilen a 44.271 des d'inici de 2018, superant les que es van fer l'any 2007, quan es van formalitzar 39.213 transaccions d'habitatges usats.Malgrat tot, ha lamentat que aquest creixement no es traslladi a l'obra nova. "No s'ha produït habitatge nou i el gruix de les transaccions s'estan fent en el mercat de la segona mà", ha explicat.Per Gorgues, és "difícil" que es recuperin els nivells d'operacions d'habitatges nous als d'abans de la crisi, sobretot a Barcelona, on han pujat el nombre de llicències demanades, però només per "evitar" la normativa aprovada per l'Ajuntament de Barcelona que obliga a destinar el 30% de les noves promocions a habitatge assequible. Segons ha dit, de cara al futur es possible que es paralitzi la creació d'obra nova a Barcelona, on, a més, hi ha molt poc sòl disponible; i també a l'àrea metropolitana de la capital, on "és difícil i costós" iniciar noves promocions. Per això, ha demanat a les administracions que ajudin a posar mes sòl edificable al mercat per poder respondre l'increment de la demanda.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.