directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 12 de gener de 2019 19:27 h

Unes 300 persones es manifesten a Badalona per denunciar que "la precarietat mata"

La marxa recorre durant més d'una hora els carrers de la ciutat en record a les víctimes de l'incendi mortal al bloc del barri Sant Roc

ACN Badalona.-Unes 300 persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Badalona per denunciar que "la precarietat mata". Darrere una pancarta amb aquesta frase, la marxa ha recorregut els carrers de la ciutat durant més d'una hora en record a les víctimes de l'incendi mortal de fa una setmana al bloc del barri de Sant Roc. La protesta, convocada per la Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC) i la Plataforma Sant Roc Som Badalona, ha reclamat actuacions a les administracions per acabar amb les situacions d'emergència habitacional i energètica i ha demanat "no criminalitzar" aquells que les pateixen. Els manifestants eren majoritàriament veïns de Badalona entre els quals afectats per l'incendi. També hi han assistit membres del cos de bombers i algun regidor de l'Ajuntament de la localitat, com l'excalcaldessa Dolors Sabater.

La marxa ha començat a l’edifici afectat per l’incendi, a l’Avinguda del Marquès de Mont-Roig 244, al barri badaloní de Sant Roc cap a dos quarts de sis i ha acabat a tres quarts de set davant de l’Ajuntament, a la Plaça de la Vila. Al llarg de la manifestació s’han sentit proclames com “no són incendis, són assassinats”, “volem ja habitatge públic i social” i “tenim dret a aigua, llum i sostre”. Els assistents han mostrat cartells amb lemes com ‘Habitatge digne’, ‘No som criminals, som pobres’, ‘Stop desnonaments’ i ‘Els immigrants no som escoria’.Al principi i al final de la manifestació, els organitzadors han llegit un manifest en el qual han denunciat que "la pobresa" és la "causa real" de l'incendi. "La pobresa mata", han reblat. "L'habitatge i els subministraments energètics [...] no poden ser un privilegi per a uns quants, sinó un dret per a tothom", diu el manifest, que demana a les companyies elèctriques que destinin "la inversió i el manteniment adequat per garantir una xarxa segura i que cobreixi les necessitats del veïnat". A més, el text reclama "consens, decisió i fermesa" a les administracions i forces polítiques per "combatre el fons del problema real" que pot provocar incendis també a altres barris amb pobresa, segons avisa el manifest.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.