directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 15 de gener de 2019 21:41 h

El pianista Víkingur Ólafsson s'estrena com a solista a l'Estat en un concert al Palau de la Música

El músic islandès inaugura el Cicle Philip Glass, el compositor convidat de la temporada

ACN Barcelona.-El pianista islandès Víkingur Ólafsson ha actuat per primera vegada com a solista a l’Estat en la inauguració del Cicle Philip Glass al Palau de la Música Catalana. Proclamat com el 'Glenn Gould d’Islàndia' pel 'New York Times', ha guanyat els premis més importants del seu país. El músic ha interpretat l''Opening' de l'obra 'Glassworks', composta el 1981, i vuit dels seus vint 'Estudis' en què no segueix un ordre numèric sinó que busca trobar l'aspecte místic de l'obra de Glass, el compositor convidat del Palau aquesta temporada. Ólafsson és un dels intèrprets que ha treballat més l'obra de Glass per a piano i l'ha enregistrat per al prestigiós segell Deutsche Grammophon. En els 'Estudis', el compositor explora els recursos harmònics i rítmics que configuren l'atmosfera musical.

La relació de Víkingur Ólafsson amb Philip Glass es remunta al 2014, quan es van conèixer i van fer una gira internacional junts. El músic islandès ho ha recordat durant el concert, en què ha anat presentant cadascuna de les peces que ha interpretat -entre les quals, la banda sonora de ‘Les hores’- i amenitzant-les d’anècdotes personals. El pianista ha sortit del guió interpretant un estudi que no estava previst en el programa i ha tancat el concert amb una peça de Bach, la que considerava que “dialogava millor” amb Glass.Precisament, Ólafsson va publicar l’any passat l’àlbum Johann Sebastian Bach (Deutsche Grammophon), en què interpreta una eclèctica selecció de les obres per a teclat del compositor. L'àlbum de Bach és posterior a l’èxit mundial dels Estudis de Philip Glass, el primer enregistrament d’Ólafsson per a la discogràfica després de formalitzar-hi un contracte d’exclusivitat el 2016.El pianista islandès ha començat la temporada 2018-19 tocant amb la Filharmònica de Los Angeles amb Thomas Adès al Hollywood Bowl i ha inaugurat la temporada de l’Orquestra Simfònica de Göteborg amb Santtu Matias-Rouvali. Continua el cicle GlassEl Cicle Philip Glass tindrà continuïtat amb l’organista Iveta Apkalna, que interpretarà peces de Bach i Glass l’11 de maig. El mateix Philip Glass, el 21 de maig, interpretarà les seves dues obres Works for piano i Vessels (Koyaanisqatsi). El compositor convidat d’aquesta temporada al Palau estarà acompanyat per l’Orfeó Català i els pianistes Maki Namekawa i Anton Batagov.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.