directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 15 de gener de 2019 21:45 h

Els socis nord-irlandesos de May confirmen que votaran en contra de la moció de censura

El DUP, que ha rebutjat l'acord del Brexit, mantindrà en canvi el suport a l'executiu

ACN Barcelona.-El DUP, el partit nord-irlandès que garanteix la majoria de govern a Theresa May, ha confirmat que votarà en contra de la moció de censura que es debatrà aquest dimecres a la Cambra de Comuns. Tot i que els 10 diputats del partit han rebutjat aquesta nit l'acord del Brexit que havia negociat May amb Brussel·les, la seva líder, Arlene Foster, ha dit que treballaran "constructivament" amb l'executiu per aconseguir un nou acord. "Rebutjant l'acord de sortida, el parlament ha actuat defensant els millors interessos de tot el Regne Unit", ha dit Foster en un comunicat. Segons ella, ara May "pot demostrar als negociadors de Brussel·les que calen canvis per aconseguir el suport del parlament".

Amb els vots del DUP, l'hipotètic èxit de la moció de censura presentada pel partit laborista depèn de la divisió interna dins del partit conservador. May va aconseguir superar una moció contra el seu lideratge al capdavant dels 'tories' i els rebels no li poden disputar el càrrec en un any. Per tant, i tot i que 118 dels seus diputats han votat en contra de l'acord aquest vespre, la primera ministra podria sobreviure a la moció si els parlamentaris 'tories' descontents prefereixen mantenir-la a ella al 10 de Downing Street en comptes de forçar un canvi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.