directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 09:37 h

Barnier adverteix Londres: “A deu setmanes del Brexit, el risc d’un no acord no ha estat mai tan present”

El negociador comunitari insisteix que és el govern britànic qui “ha d’aclarir com procedirà per fer una retirada ordenada” de la UE

ACN Estrasburg.-El cap negociador dels 27 sobre el Brexit, Michel Barnier, ha advertit aquest dimecres que, quan només queden deu setmanes perquè el Regne Unit surti de la Unió Europea, “el risc d’una sortida sense acord no ha estat mai tan evident i tan present”. “En aquests instants no podem excloure cap escenari, en particular el que sempre hem volgut evitar: un no acord”, ha admès Barnier després de la derrota a May a Westminster dimarts al vespre. Amb tot, el francès ha afirmat que hi ha “determinació” per la banda europea d’evitar aquest escenari i ha apel·lat a la “calma” i el “diàleg”.

En tot cas, ha alertat, mentre no es trobi una sortida a l’impàs polític al Regne Unit i no hi hagi a la vista una sortida a l’uníson no es podrà “avançar”. Segons ha defensat, és el govern britànic qui “ha d’aclarir com procedirà per fer una retirada ordenada” de la UE, una “prioritat absoluta” en les pròximes setmanes. ”Hem de treballar a marxes forçades”, ha reconegut Barnier, que ha recordat que la ratificació de Westminster a l’acord de retirada és “necessària” i una condició “sine qua non” per crear la “confiança mútua” de cara la segona tanda de negociacions sobre quina ha de ser la relació futura entre Londres i Brussel·les quan ja no formi part del club europeu.Sobre la relació futura, el negociador ha recordat que l’acord pot ser “més ambiciós” si el Regne Unit ho vol i opta per anar més enllà “d’un simple acord de lliure intercanvi”. “La UE estaria disposada immediatament a acompanyar aquella evolució i respondre favorablement”, ha afegit.Durant la seva intervenció a l’Eurocambra l’endemà de la votació a la Cambra dels Comuns, Barnier també ha reiterat que el compromís aconseguit al cap de 18 mesos de negociacions sobre el Brexit “continua sent el millor compromís possible” i ha destacat que “ha estat fruit d’una feina constructiva entre les dues parts”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.