directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 09:43 h

L'índex de confiança empresarial per al primer trimestre a Catalunya cau dues dècimes

El transport i l'hostaleria són els sectors més pessimistes

ACN Madrid.-L'índex de confiança empresarial per al primer trimestre d'aquest any ha caigut dues dècimes a Catalunya respecte els tres últims mesos del 2018, segons els índex de Confiança Empresarial (ICE) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). De fet, és un dels 14 territoris de l'Estat on aquest índex retrocedeix, però és on ho fa menys, mentre que el major descens es produeix a les Illes Balears, amb un 3,9%. Al conjunt de l'Estat, la confiança amb l'evolució dels negocis retrocedeix un punt en relació al quart trimestre de l'any passat. Per sectors, només la construcció creix, només una dècima, mentre la confiança amb la resta cau, encapçalats pel transport i l'hostaleria (-3,3%), seguit de la indústria (-0,9%) i altres serveis (-0,8%).

Segons l'INE, el 16,6% dels gestors d'establiments empresarials considera que la marxa del seu negoci serà favorable en el primer trimestre del 2019, mentre que el 19,3% opina que serà desfavorable. El 64,1% restant considera que serà normal. A més, la diferència entre el percentatge de respostes favorables i desfavorable, denominat 'Balanç d'Expectatives', se situa en -2,7 punts per al total de l'Estat davant els 2,9 del trimestre anterior.Respecte el quart trimestre del 2018, el 21,6% dels gestors d'establiments empresarials ha tingut una opinió favorable sobre la marxa del seu negoci davant del 17,2% que ha opinat de forma desfavorable. El balanç d'expectatives es va situar en 4,4 punts, millorant així les expectatives per als tres darrers mesos de l'any passat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.