directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 11:40 h

JxCat denuncia que la "repressió" contra els alcaldes independentistes continua amb el PSOE

Geis fa una crida a no normalitzar "de cap de les maneres" la situació "d'excepcionalitat" després de les detencions d'11 persones per l'aniversari de l'1-O

ACN Barcelona.-JxCat ha denunciat que la "repressió" contra els alcaldes independentistes continua amb el PSOE. Així s'ha expressat la portaveu adjunta Gemma Geis en una roda de premsa al faristol del Parlament, aquest dimecres al matí, acompanyada dels diputats Ferran Roquer i Narcís Clara -tots gironins-, després de les detencions d'11 persones, entre els quals els alcaldes de Celrà, Dani Cornellà, i de Verges, Ignasi Sabater. "Tant si govern el PSOE com el PP, la repressió continua, i no podem blanquejar ni normalitzar la situació", ha afegit. Així, Geis ha fet una crida a no normalitzar "de cap de les maneres" la situació "d'excepcionalitat" després de les detencions per l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona durant l'aniversari de l'1-O.

La portaveu adjunta de JxCat ha mostrat l'"absoluta preocupació" per la situació. Després que els diputats d'aquest grup, d'ERC i la CUP hagin abandonat les comissions parlamentàries del matí, Geis ha explicat que les tres formacions i també CatECP estan parlant per coordinar-se de cara la tarda i els propers dies: "La repressió és tan excepcional que no podem continuar la nostra activitat parlamentària". La pròpia Geis es desplaçarà aquesta tarda a Girona per participar a les mobilitzacions de protesta.A més, Geis no descarta algun tipus de protesta de cara al ple de la setmana que ve, "en funció del que es vagi parlant". Així mateix, la parlamentària de JxCat s'ha mostrat convençuda que el Govern estarà "amatent" a aquesta situació "d'excepcionalitat", també de cara a la reunió que mantindran aquest dijous a Madrid el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera Elsa Artadi, amb la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo."Detencions policials"Fonts de la defensa han detallat que l'operatiu continua en marxa i no es descarten més detencions. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat d'instrucció 4 de Girona té oberta una causa, sense autor conegut, per aquests fets. A més, també afegeixen que el jutge no ha ordenat cap detenció i, per tant, serien detencions policials. A les portes de la comissaria de la policia estatal a Girona s'hi han aplegat un centenar de persones per donar suport als arrestats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.