directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 12:15 h

La líder dels Verds exigeix a Sánchez "una solució democràtica i política" per a Catalunya que "inclogui els presos"

Ska Keller afirma que dos exmembres del seu grup, Junqueras i Romeva, estan a la presó acusats de càrrecs "que no són rigorosos"

ACN Estrasburg.-La líder dels Verds a l'Eurocambra, Ska Keller, ha exigit al president espanyol Pedro Sánchez "una solució democràtica i política" per a Catalunya que "inclogui els presos". En el torn de paraula dels líders dels grups parlamentaris a l'Eurocambra a Estrasburg després del discurs de Sánchez, Keller ha lamentat que "dos exmembres" del seu grup polític "estan actualment a la presó", en referència als exeurodiputats Oriol Junqueras i Raül Romeva. "Se'ls acusa de càrrecs que no són rigorosos, com han declarat tribunals a Bèlgica i Alemanya", ha dit. Per això, Keller ha reclamat a Sánchez que "iniciï un diàleg sincer" per resoldre el conflicte català ara que té aquest "problema sobre la seva taula". "Només amb bona voluntat de les dues parts es podrà aconseguir la solució que cal per Catalunya, Espanya i Europa", ha afirmat.

Per la seva banda, l'eurodiputat francès dels Verds José Bové també ha reclamat la llibertat dels presos, que ha dit que estan tancats "per les seves idees polítiques". En una intervenció després de les rèpliques de Sánchez, el francès ha dit que entén i comparteix "la crida al diàleg" però ha remarcat que no es pot parlar amb gent a la presó. "Alliberi aquesta gent i podrem parlar", ha insistit Bové. Bové ha demanat a Sánchez si Espanya "té la intenció d'unir-se" a països com Polònia o Hongria, on hi ha derives autoritàries.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.