directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 12:39 h

La CUP demana la compareixença de Cunillera per una "operació orquestrada per l'Estat contra l'independentisme popular"

Sirvent alerta que el cos Provincial de la Policia Nacional actua com la Brigada Politico-Social franquista

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de la CUP-CC ha demanat la compareixença urgent de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a la comissió d'Interior davant una "operació orquestrada per l'Estat contra l'independentisme popular". Així ho ha explicat la diputada cupaire Maria Sirvent en una roda de premsa aquest dimecres al migdia al Parlament. La dirigent anticapitalista ha advertit que Cunillera, el president espanyol, Pedro Sánchez; i el ministre d'interior, Fernando Grande-Marlaska, han enviat "encaputxats" a detenir activistes, després de les 11 detencions d'avui per les accions en l'aniversari de l'1-O. A més, Sirvent ha alertat que el cos Provincial de la Policia Nacional ha actuat tal com ho feia la Brigada Politico-Social franquista.

"Ens volen atemorir, perseguir, i van a per nosaltres, i ens trobaran alçades, organitzades i mobilitzades. No pararem de lluitar fins aconseguir tots els nostres drets civils i polítics, i les llibertats", ha asseverat Sirvent, acompanyada a la sala de premsa pel cupaire Vidal Aragonès. La diputada independentista també ha volgut preguntar quin paper té la conselleria d'Interior de Miquel Buch i el Govern davant aquesta "criminalització de l'independentisme popular".En aquest sentit, Sirvent ha defensat que no hi pot haver "normalitat" institucional ni ara ni durant els dies del judici de l'1-O, tampoc al Parlament: "Cal expressar la nostra defensa popular", ha defensat la diputada, que ha deixat clar que l'activitat parlamentària d'avui no és pas una "prioritat" per als anticapitalistes, davant la "repressió" de l'Estat.11 detencionsLa policia ha detingut avui al matí 11 persones, entre els quals els alcaldes de Celrà, Dani Cornellà, i de Verges, Ignasi Sabater (CUP). Fonts de la defensa han detallat que l'operatiu continua en marxa i no es descarten més detencions. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat d'instrucció 4 de Girona té oberta una causa, sense autor conegut, per aquests fets.A més, també afegeixen que el jutge no ha ordenat cap detenció i, per tant, serien detencions policials. A les portes de la comissaria de la policia estatal a Girona s'hi han aplegat un centenar de persones per donar suport als arrestats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.