directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 12:53 h

L'advocat de Forn demanarà que pugui estar en règim obert a Madrid durant el judici

Melero recorda que Marchena va sentenciar que el setge al Parlament van ser desordres públics

ACN Barcelona.-L'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha explicat aquest dimecres que demanarà al Tribunal Suprem que l'exconseller pugui estar en règim obert a Madrid durant el judici, de forma que tingui llibertat de moviments entre les 8 del matí i les 10 del vespre. "Estaran custodiats per tota la policia del món al Suprem. No crec que sigui una situació agosarada des del punt de vista de la seguretat i així serà tot molt més confortable", ha argumentat en declaracions a Rac 1. D'altra banda, ha recordat que el president de la sala que jutjarà el cas, Manuel Marchena, va sentenciar que el setge al Parlament van ser com a molt desordres públics. "Aquest és el senyor Marchena que jo necessito al judici. És esclau de les seves paraules", ha dit.

Melero també ha remarcat que l'última persona que va escriure sobre el pla d'actuació policial va ser el secretari d'Estat d'Interior, el 29 de setembre. "I diu que l'actuació prioritària era la dels Mossos, i que la seguretat dels ciutadans i la moderació de l'actuació policial estan per sobre de les consideracions d'eficàcia", ha subratllat l'advocat, que ha afegit que aquest pla d'actuació era l'únic que circulava en mans dels comissaris i agents des del 19 de setembre, i ningú el va qüestionar. D'altra banda, ha opinat que pot haver la temptació d'imposar alguna pena als encausats que estigui en correspondència amb el temps que ja porten tancats, de forma que no quedin absolts i no hagin de pagar indemnització. Tot i així, ha dit que es nega a creure que la sentència ja estigui escrita, i ha opinat que tindrà "una grandíssima importància per a l'estat espanyol i per a la judicatura, que necessita recuperar el seu prestigi nacional i internacional".En aquest sentit, ha assenyalat que el Suprem és un dels tribunals "més prestigiosos" d'Europa que menys pronunciaments en contra ha tingut del Tribunal de Drets Humans Europeu. "A aquest tribunal li convé restablir la seva imatge i el seu prestigi tècnic davant de l'opinió dels seus col·legues europeus", ha reblat. Sobre la pretensió de Forn de tornar a la vida política a l'Ajuntament de Barcelona, ha dit que no creu que això el perjudiqui.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.