directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 13:59 h

Obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BAAS, seleccionades al Premi Mies van der Rohe 2019

Entre els 40 finalistes hi ha el Cívic Centre Lleialtat Santsenca a Barcelona i House 1413 a Ullastret

ACN Barcelona.-Obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BASS competiran pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe 2019. En total s'han anunciat 40 obres seleccionades que provenen de 17 països europeus. Entre aquestes, hi ha les obres de l'estudi sabadellenc Harquitectes, Cívic Centre Lleialtat Santsenca a Barcelona i House 1413 a Ullastret; el projecte 'De Krook library' a Bèlgica que compta amb la participació de RCR amb Coussée & Goris architecten i 'Silesia University's Radio and Television department' de l'estudi barceloní BAAS a Polònia amb Grupa 5 Architekci i Małeccy Biuro Projektowe.

El jurat format per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ştefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, Maria Langarita i Frank McDonald s'han reunit durant tres dies a Barcelona per debatre sobre els reptes més rellevants als quals s'enfronten la societat contemporània europea i la seva arquitectura. Alguns dels temes que es van plantejar, com s'ha explicat en un comunicat, van ser l'elevat nombre d'obres que parteixen de construccions ja existents; la importància que l'habitatge col·lectiu continua tenint arreu d'Europa; la necessitat de planificar i organitzar el territori; i la importància de la cultura com un programa, així com la importància de la cultura arquitectònica.Les obres finalistes es troben a 17 països europeus: set d'elles són a França, sis a Espanya, quatre a Bèlgica, tres a Àustria i tres a Dinamarca. A Alemanya, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos i a Romania tenen dues obres finalistes cadascun i Albània, Estònia, Finlàndia, Polònia, Portugal, Sèrbia i Eslovàquia en tenen una cadascun. És la primera vegada que Albània, Sèrbia i Eslovàquia tenen alguna obra a la llista de seleccionats.Més enllà de les obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BAAS, també s'han seleccionat les obres espanyoles Plasencia Auditorium and Congress Centre de l'estudi Selgascano; Desert City de GARCIAGERMAN arquitectes; ARQUITECTOS; Solo House de l'estudo OFFICE Kersten Geers David Van Severen i Life Reusing Posidonia\/ 14 social dwellings in Sant Ferran, Formentera de l'estudi IBAVI. A més, l'estudi Nieto Sobejano Arquitectos també esta nominat per Arvo Pärt centre a Estònia.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.