directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 14:03 h

Un estudi demostra que les persones amb TDAH tenen prop de vuit vegades més probabilitats de consumir cànnabis

El 45% dels adults amb aquest trastorn consumeixen aquesta substància

ACN Barcelona.-Un estudi demostra que les persones amb Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) tenen 7,9 vegades més probabilitats de consumir cànnabis al llarg de la seva vida. Els investigadors s'han centrat en l'anàlisi del genoma complet de més de 85.000 participants i s'han descrit quatre regions genètiques compartides, així com vincles causals entre aquestes dues condicions. El 45% dels adults amb TDAH consumeixen aquesta substància, però fins ara es desconeixien els factors que determinen aquesta relació. Es tracta d'un estudi internacional liderat per l'equip de Psiquiatria, Salut Mental i Addicions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), i ha estat publicat a la revista Molecular Psychiatry.

Diferents estudis realitzats en bessons demostren que el 75% del TDAH i entre el 40 i el 50% del consum de cànnabis s'explica per factors genètics. Estudis han mostrat que un diagnòstic de TDAH augmenta significativament el risc d'abús i dependència de substàncies en adolescents i adults. L'estudi del VHIR, fruit de la col·laboració entre diferents grups de recerca europeus i americans, analitza la correlació genètica entre el TDAH i el consum de cànnabis al llarg de la vida i mostra evidències de l'existència d'una base genètica compartida i d'una relació de causalitat entre les dues condicions, de forma que les persones amb el trastorn tenen major predisposició genètica al consum d'aquesta substància en comparació amb els que no el pateixen. La investigadora principal del grup, la doctora Marta Ribasés, ha apuntat que aquests resultats reforcen la necessitat de realitzar una prevenció del consum de cànnabis en el context del TDAH en intervencions clíniques, i ressalten també la necessitat que els estudis genètics futurs proporcionin informació sobre els mecanismes biològics subjacents en les dues condicions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.