directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de gener de 2019 20:27 h

Cuixart impugna un vídeo aportat per la Fiscalia que barreja imatges del 20-S d'Economia i la seu de la CUP

Els advocats del president d'Òmnium acusen el ministeri fiscal de voler "reforçar el relat de falsa violència"

ACN Barcelona.-La defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, impugnarà un vídeo d'un diari barceloní que la Fiscalia aporta com a prova al judici de l'1-O perquè, al seu parer, les imatges "estan manipulades". El vídeo, de dos minuts i divuit segons de durada, porta per títol 'Protesta ante la Conselleria d'Economia de Barcelona'. La peça, però, barreja imatges que corresponen a aquest fet amb altres escenes de l'operatiu que la Policia Nacional va fer el mateix dia davant la seu de la CUP. La diferència es pot observar perquè l'operació policial davant d'Economia va ser duta a terme per la Guàrdia Civil, i a les imatges es veuen els tres vehicles d'aquest cos policial que van sofrir desperfectes de consideració durant la protesta. En canvi, a les imatges que corresponen a l'operatiu policial davant la CUP, apareixen furgonetes de la Policia Nacional.

És per això que la defensa de Cuixart considera que la prova no és adequada, i que la fiscalia la presenta amb l'objectiu de "reforçar el relat de falsa violència" a l'entorn de les protestes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.