directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Empordà doble fletxa Divendres, 15 de febrer de 2019 13:57 h

El Suprem avala el desmantellament de la subestació elèctrica de Forallac que va començar el 2016

L'alt tribunal confirma que l'Ajuntament no hauria d'haver expedit la llicència d'obres i declara il·legal el Pla Especial

ACN Forallac.-El Suprem ha avalat el desmantellament de la subestació elèctrica de Forallac (Baix Empordà) que es va iniciar el 2016. L'alt tribunal dona la raó a les entitats ecologistes que van denunciar l'obra i conclou que l'Ajuntament no hauria d'haver expedit la llicència d'obres que es va donar el 31 d'agost de 2011, quan el projecte ja s'havia ordenat enderrocar per part d'un jutjat. A més, declara "il·legal" el Pla Especial per construir la subestació promogut pel consistori baix-empordanès i Endesa, i que posteriorment va aprovar la Generalitat. També tomba els arguments de la companyia que al·legava que no es podria abastir la població en cas que s'enderroqués. La Generalitat i Endesa havien presentat el recurs que el Suprem ara ha desestimat.

Des de fa més d'un any no queda pràcticament res de la subestació elèctrica de Forallac que es va començar a construir el 2005. No ha estat fins ara, però, que s'ha confirmat que no es podrà fer. Tot plegat, després que el Tribunal Suprem hagi escoltat els arguments de les entitats ecologistes que van denunciar, i hagi desestimat, en canvi, els recursos interposats per Endesa i la Generalitat. Els magistrats conclouen que la llicència d'obres que va expedir l'Ajuntament de Forallac era irregular, ja que quan es va donar, hi havia una sentència d'un jutjat contenciós que obligava a l'enderroc de l'obra.A més, també consideren irregular el primer permís que es va expedir i que és el que va comportar la denúncia inicial el 2005 per part dels ecologistes, que al·legaven que l'obra que es pretenia fer era en sol agrícola.El consistori no és l'única administració a qui no dona la raó la sentència. El tribunal també conclou com a "il·legal" el Pla Especial que en última instància va aprovar la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, depenent de Territori, així com l'autorització del Departament d'Energia del Govern d'aleshores.La sentència arriba després dels recursos de cassació interposats per la companyia i la Generalitat, on demanaven que no s'aturés l'enderroc de les obres iniciades, ja que suposarien un problema de subministrament d'electricitat a la zona. Des de les entitats ecologistes destaquen que aquest punt ha quedat desacreditat, ja que des de que es va començar a desmantellar el servei s'ha seguit donant sense complicacions. Les entitats ecologistes reconeixen que gran part de la subestació està retirada, però recorden que encara falta treure part de la base i de l’estructura de formigó i fonamentació de la que va quedar coberta per terres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.