directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Montsià doble fletxa Divendres, 15 de febrer de 2019 19:41 h

La gestora de la piscina de la Sénia tanca les instal·lacions per desavinences econòmiques amb l'Ajuntament

El consistori explicarà la situació als veïns en una assemblea informativa

ACN La Sénia.-Dilluns passat, l'empresa que gestiona el complex esportiu i la piscina de la Sénia, al Montsià, no va obrir les instal·lacions i va penjar un cartell a l'accés on assegurava que "suspenia els serveis del complex temporalment" per "incompliments del senyor alcalde". Lleuregest Serveis Esportius estaria negociant amb el consistori la rescissió del contracte però existirien desavinences sobre la indemnització que hauria de cobrar la gestora. L'Ajuntament ha lamentat, en un comunicat a les xarxes, que el tancament s'hagi fet "sense previ avís" i ha convocat a la ciutadania aquest divendres a la tarda en una assemblea per explicar la situació. El consistori diu que es prendran "les mesures pertinents" per reobrir les instal·lacions "el més aviat possible".

La concessió administrativa de la gestió de la piscina és de l'any 2013 quan es va construir una piscina coberta, es va instal·lar una caldera de biomassa i es va fer la concessió. Segons explica el consistori, l'empresa concessionària estava obligada a instal·lar la màquina deshumectadora i el gimnàs. A més a més, la proposta que va guanyar el concurs millorava el pla de viabilitat i oferia més hores d'obertura i més activitats. El consistori ha apuntat que durant els primers anys de gestió, es van solucionar requeriments de la concessionària sobre la instal·lació i es van modificar els preus l'any 2016 per "adequar-los a l'equilibri econòmic". Algunes "queixes dels usuaris sobre el funcionament dels serveis" es van comunicar a l'empresa gestora. L'estiu passat, Lleuregest Serveis Esportius va comunicar una mala situació econòmica al consistori i van demanar una "injecció de diners públics", opció que l'Ajuntament va desestimar perquè les condicions del plec "no ho permeten". El consistori va proposar "l'extinció del contracte el més aviat possible" i es van reunir al novembre per acordar una indemnització per les inversions no amortitzades. La proposta de quantificació de l'empresa, segons explica el consistori, no arribava tot i que es van establir dos dates límit. El mes passat van arribar queixes al registre d'entrada de l'Ajuntament de la Sénia d'usuaris i del Club de Natació que no podien utilitzar la piscina en "condicions òptimes". Després de diverses inspeccions dels tècnics i feta la parada tècnica a finals d'any, es va comprova que "no s'havien fet els manteniments anunciats". Tornats a reunir l'Ajuntament i l'empresa s'acorda una resolució de la concessió administrativa i s'inicia "de mutu acord" malgrat que les posicions de les dues parts "es troben molt allunyades". Mentre el consistori estudia la figura jurídica per al rescat, l'empresa no descartava demanar danys i perjudicis. Per evitar "hipotecar" el proper govern municipal, l'Ajuntament ha fet una aproximació de la indemnització per inversions no però la quantitat que ofereix el consistori "dista molt" de la petició de l'empresa gestora. Assessorats per la Diputació de Tarragona, el consistori va decidir fer una inspecció tècnica in situ de les instal·lacions i acreditar el compliment o no dels requisits per donar el servei públic de la piscina municipal. Les dues parts, ara amb la piscina tancada temporalment, recullen la informació per justificar les "pretensions econòmiques". El consistori diu que treballarà per intentar resoldre el contracte de mutu acord, per "protegir l'interès públic" i per ser la solució "més ràpida per restituir el servei, tot i la complexitat administrativa".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.