directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Anoia doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 12:40 h

Músics d'Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia protagonitzaran el Festival Internacional d’Orgue d'Igualada

El certamen se celebrarà del 3 i el 31 de març a la Basílica de Santa Maria

ACN Igualada.-Músics arribats de Catalunya, València, Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia protagonitzaran la 26a edició del Festival Internacional d'Orgue d'Igualada. El certamen, que se celebrarà del 3 al 31 de març, estarà dirigida per l'igualadí Joan Paradell i Solé, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà. Del cartell destaquen els concerts de Tomasz Adam Nowak, l'East Trio West, Renata Marcinkuté Lesieur i Nicolò Antonio Sari. Tots els concerts seran a la Basílica de Santa Maria i l'entrada és gratuïta.

La inauguració, el dia 3, anirà a càrrec de Pablo Márquez, organista titular de la catedral de València, i la Coral Mixta d'Igualada dirigida per Alfred Cañamero. Junts interpretaran composicions de Buxtehude, Telemann, Bach i Cimarosa.Paral·lelament, el dijous, 7 de març, se celebrarà la presentació d' 'El Llibre d'orgue de Prats de Rei de Domingo Montfort (1801-1870)', de la Col·lecció Calaix de Solfa, a càrrec de Daniel Vilarrúbias. A continuació, hi haurà una audició de llibertats d'orgue sobre melodies populars extretes del llibre, amb l'organista Héctor París.El diumenge, 10 de març, tindrà lloc el concert de Tomasz Adam Nowak, organista titular de la Marktkirche St. Lamberti, de la ciutat alemanya de Münster. Oferirà composicions de Byrd, Sweelinck, Johann Christoph Friedrich Bach, Morandi, Brahms ialtres improvisacions.L'East Trio West, amb la russa Marina Omelchenko a l'orgue i els armenis Oganes Kazarian al duduk i Tehmine Schaeffer com a soprano, interpretaran, el dia 17 de març, composicions de Shiratsy, Pachebel, Bach i Gounod, Ekmalyan, Händel, Böhm, Schubert, Saint-Saëns, Cherepnin, Amirkhanyan, Salieri, Prokofief, Petit, Vavilov, Mozart, amb altres cançons populars armènies i de Webber.El 24 de març, Renata Marcinkuté Lesieur, catedràtica d'orgue i de clavicèmbal de l'Acadèmia Lituana de Música i Teatre, oferirà composicions de Ciurlionis, Bach, Fauré, Guilmant i Peeters.La clausura, el diumenge 31 de març, anirà a càrrec de Nicolò Antonio Sari, organista titular de les esglésies venecianes de San Trovaso i de Carmini, que acompanyat pel català Héctor Penadés Estrada al trombó, interpretaran composicions de Bach, Purcell, Franck, Gunsenheimer, Gigout i Guilmant.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.