directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Empordà doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 13:11 h

Detenen a Palafrugell un noi i un menor per vendre marihuana al carrer de forma continuada

L'adult té 24 anys i també se l'ha denunciat per conduir de forma temerària una motocicleta i no tenir la llicència

ACN Palafrugell.-Els Mossos d'Esquadra han detingut a Palafrugell (Baix Empordà) un noi de 24 anys, veí del municipi, i un menor com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Va passar el 12 i 13 de febrer. Al detingut major d'edat també se li atribueix un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir una motocicleta de forma temerària i sense llicència. El gener, veïns de la zona van alertar la policia de la venda continuada de droga en alguns carrers del municipi i es va obrir una investigació. Amb la col·laboració de la Policia Local de Palafrugell es va constatar que dues persones es dedicaven a la venda d'estupefaents a diferents punts de la via pública. Concretament als carrers Mestre Sagrera, Torroella i Marçal de Trinxeria. També es va descobrir que venien droga a menors.

La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra va detectar multitud de transaccions il·lícites que es feien a diari amb la venda de marihuana. Aquests moviments van generar molta alarma social entre els veïns de la zona ja que els actes delictius es produïen davant menors d'edat, un col·lectiu a qui també venien droga. Els dos detinguts circulaven bàsicament amb motocicleta des de el seus domicilis fins als punts de venda. Els mossos van detectar que, després d’efectuar les transaccions, es movien ràpidament amb aquest vehicle però també amb bicicleta o a peu per evitar que els compradors fossin interceptats per la policia. Durant la investigació, també es va veure com un d'ells conduïa la motocicleta de forma temerària pels carrers del poble. Circulava sense respectar les normes de circulació, fins i tot anant contra direcció i obligant a la resta de conductors a haver d'esquivar-lo per no xocar. Durant la detenció, es va consatar que l'home no tenia la llicència per conduir la motocicleta. Seguidament, també van intervenir la motocicleta perquè s'usava per perpetrar fets il·lícits i cometre delictes contra la seguretat del trànsit que posava en risc la vida de la resta d'usuaris. En el moment de les detencions, els agents van localitzar un ordinador portàtil, diverses bossetes de plàstic transparent, més de 16 grams de marihuana així com 670 euros amb bitllets fraccionats. El detingut major d’edat, de 24 anys, nacionalitat marroquina i veí de Palafrugell té nombrosos antecedents per vendre droga. El 15 de febrer va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà. El jutge va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. El detingut menor d’edat serà citat properament per declarar davant la Fiscalia de Menors.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.