directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 16:33 h

L'Eurocambra veta una exposició sobre el català perquè no és "apropiada" per la proximitat de les eleccions del 28-A

El Parlament ja havia demanat canvis a la mostra al considerar-la "esbiaixada" i "provocadora en l'actual clima polític" però ara l'ha suspès per la convocatòria electoral

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha suspès una exposició sobre el català prevista pel 4 de març, perquè considera que arran de la convocatòria de les eleccions generals "ja no és apropiat" acollir-la. La mostra 'Llengua catalana: 10 milions de veus' estava impulsada per la Plataforma per la Llengua i l'eurodiputat Ramon Tremosa (PDeCAT), que ha lamentat la decisió de vetar-la. De fet, ja abans de la convocatòria electoral, els responsables de les exposicions havien fet dictàmens desfavorables a la mostra. En una sèrie de correus electrònics obtinguts per l'ACN, l'equip de l'eurodiputada Catherine Bearder, encarregada de validar les exposicions, assegurava que els panells incloïen informació "esbiaixada" i "provocadora en l'actual clima polític", i demanaven que es fessin canvis.

Ara, però, han decidit directament suspendre l'exposició i donen a Tremosa la possibilitat de fer-la "en un altre moment", després de les eleccions, i si es "presenta material nou".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.