directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 11:25 h

Elèctrica Dharma publicarà el seu nou disc 'Flamarada' el 29 de març

El treball inclou peces instrumentals composades durant un viatge a Mali amb altres reivindicatives, com un poema de Cuixart

ACN Barcelona.-Elèctrica Dharma ha fet públics els detalls del seu retorn a l'estudi després de deu anys de silenci. El que serà el 25è disc de la banda es titularà 'Flamarada' (RGB) i es posarà a la venda el 29 de març. 'Flamarada' combina cançons instrumentals com 'Dharmali' o 'Zaghareet', composades a parir del viatge del grup a Mali, amb altres com 'Busca’m on faci vent' o 'Resisir és Vèncer', una cançó que sorgeix del poema que Jordi Cuixart va escriure fa pocs mesos expressament per al grup i que ha estat recitada per Txell Bonet. La presentació oficial serà en un concert al Festival Strenes de Girona el 12 d'abril.

El primer disc, 'Diumenge', data de l’any 1975, i el darrer és el 'Nit Col·lectiva' al Palau de la Música l’any 2011. Entre mig, hi ha treballs com l''Oucomballa', 'Tramuntana', 'Catalluna' o 'El Llibre Vermell de Montserrat' i més de 47 anys pujant als escenaris d’arreu de Catalunya, l’estat espanyol així com d'altres d’arreu del món als Estats Units, Sud-àfrica, Croàcia, Portugal, Suècia, Mèxic, Grècia, Eslovènia, Polònia, Hongria, Holanda, Mali o Brasil, amb la participació al Rock in Rio. Segons un comunicat, en "l'imaginari sonor" de la Companyia Elèctrica Dharma hi ha "un abans i un després d’aquest disc", en què s'assegura que "emergeix" amb "tota la seva èpica". En aquest sentit, recorden que han tret un nou disc després de la mort d’un dels fundadors del grup, Josep Fortuny, el setembre de 2013. El disc està produït per en Bernie Sànchez (Mine!, Murdoc).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.