directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Urgell doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 13:36 h

Batalla celebra que la Fiscalia hagi arxivat les diligències contra 32 alcaldes lleidatans investigats per l'1-O

L'alcalde de la Seu d'Urgell demana deixar "la persecució judicial" a la que estan sotmesos els que declaren al Suprem

ACN La Seu d'Urgell.-L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha valorat com a "bona notícia" que la Fiscalia hagi arxivat les diligències que tenia obertes contra 32 alcaldes lleidatans investigats per facilitar el referèndum d'autodeterminació de l'1-O. Després de rebre la notificació oficial aquest dimarts, ha explicat que tot plegat contribueix "a normalitzar el que forma part d'un debat democràtic i no hauria de formar part en cap cas d'un debat judicial". A més, ha desitjat que "el debat sobre el futur polític de Catalunya es plantegi en termes democràtics, d'urnes i de debat polític" i que es deixi de banda "la via de la persecució judicial" com, ha afegit, s'està aplicant encara "a les persones que estan declarant davant el Tribunal Suprem o les que estan forçadament fora del país".

Batalla ha explicat que, després de l'arxiu de les diligències obertes contra els 32 alcaldes lleidatans, espera que aquesta decisió "inspiri" a la resta d'agents judicials a fer el mateix amb la resta de batlles investigats i a "absoldre els presos polítics que estan sent jutjats". En aquest sentit, ha destacat que tot plegat ha estat una "situació a la qual no hauríem d'haver arribat mai" perquè, ha conclòs, "el que vam fer l'1-O és ajudar a què la gent pogués votar i pogués expressar democràticament quina era la seva opinió respecte al futur del país".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.