directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 17:12 h

Jordi Fosas assumeix la direcció artística de la Fira Mediterrània de Manresa pels propers tres anys

El fins ara director del Festival Ésdansa agafarà el relleu de David Ibáñez

ACN Manresa.-La Fira Mediterrània de Manresa ja té nou director artístic, Jordi Fosas. La comissió de la Fundació Mediterrània que havia de valorar els candidats del concurs per cobrir la plaça de director artístic de la fira s’ha pronunciat i s’ha decantat per l’olotí. Concretament, n’han destacat la seva llarga trajectòria vinculada al món de la cultura popular, sobretot a través del Cercle de cultura Tradicional i Popular Marboleny i el Festival Ésdansa de Les Preses. El nou director, que substituirà David Ibáñez, va ser escollit entre set candidatures que es van presentar i s’encarregarà de la programació artística de la fira durant els propers tres anys.

En un comunicat, la Fira Mediterrània de Manresa explica que el nou director artístic haurà de dissenyar, executar i fer el seguiment del projecte artístic de la fira, garantint-ne la qualitat i l’interdisciplinarietat, i contribuir en el disseny de les línies de l’activitat professional. El seu objectiu també serà mantenir i potenciar el mercat d’espectacles com un referent de qualitat artística.Com a nou director artístic, la fira vol que el nou màxim responsable s’encarregui de seleccionar projectes de producció i coproducció dedicats a les arts amb accent en el patrimoni, basats en la transmissió de la cultura popular, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura; les músiques del món i folk, músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies, i les arts escèniques, especialment les de l’arc mediterrani. També se li demana que fomenti la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres i altres espais d’exhibició a través d’acords de col·laboració.La comissió de valoració de candidatures ha estat formada per Antoni Herrera, subdirector general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura, en qualitat de president; i de Cristina Sanchis, cap del Servei de Promoció i Dinamització de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCAPC); Olga Brea, tècnica superior de la DGCAPC; Jordi Basomba, gerent de Manresana d’Equipaments Escènics; Josep Simon, cap del Servei de suport a l’Alcaldia i Presidència, i Lídia Hinojo, gerent de la Fundació Mediterrània, com a vocals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.