directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 17:13 h

Sánchez al seu llibre: “El 155 va ser com un bàlsam per la societat catalana”

El president espanyol diu que la intervenció per convocar eleccions va ser la “decisió correcta”

ACN Madrid.-El president del govern espanyol assegura al seu llibre “Manual de resistencia” (Ediciona Península-Grup Planeta) –que s’ha publicat aquest dimarts- que “el 155 va ser com un bàlsam per la societat catalana” i que avui en dia segueix pensant que aplicar el 155 per convocar unes eleccions tan aviat com fos possible va ser “la decisió correcta”. “La intervenció i la reconstrucció del Govern van anar bé a la societat catalana en el seu conjunt, a l’economia, a les empreses i a la política”, diu, i “la societat catalana va veure que no sobrevenia cap hecatombe , com li havien dit de manera interessada”. Segons Sánchez, el 155 es va aplicar de manera "intel·ligent" i va marcar "el retorn a la normalitat".

Aquests extractes formen part del capítol que Sánchez dedica al 155, on insisteix que els màxims representants de les institucions catalanes “van ser els que van trencar les institucions”. “Generalment l’amenaça per a les institucions sol venir de fora, però això venia des de dins i per això va ser especialment greu”, diu. En aquesta línia, insisteix que per a la ciutadania “va ser tranquil·litzador tenir davant seu un horitzó electoral que, en el fons, marcava el retorn a la normalitat que havia quedat interrompuda des de l’1-O”. A més, segons el president espanyol, el 155 “també va permetre a tots els actors polítics” ubicar-se. “va ser una decisió que va encarrilar els esdeveniments, i es va aplicar el 155 per primera vegada “de manera intel·ligent”. Respecte al seu periple al capdavant del PSOE PSOE, Sánchez admet que durant el seu primer mandat se sentia un “intrús” entre els barons socialistes. Al llibre, que narra el seu ascens a la secretaria general del PSOE, la caiguda fruit de la revolta de la vella guàrdia socialista, la seva victòria a les primàries i el camí fins a La Moncloa, també recull la seva aposta per una reforma de la Constitució que al seu entendre ha de servir per “recompondre el consens perdut”.També parla dels líders polítics d’altres formacions com el de Ciutadans, Albert Rivera, que al seu entendre és una persona “no fiable” que utilitza la “intoxicació pura i dura” com a arma política.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.