directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 18:26 h

Renfe i VIIA posen en marxa la primera autopista ferroviària amb origen a Barcelona

Un tren de mercaderies carregat amb semiremolcs uneix des d'aquest dimarts la capital catalana i la localitat luxemburguesa de Bettembourg cinc cops per setmana

ACN Barcelona.-Renfe Mercancías i l'operador d'autopistes ferroviàries de SNCF, VIIA, han posat en marxa aquest dimarts a la tarda la primera autopista ferroviària amb origen a Barcelona amb un tren de transport amb semiremolcs que cobrirà la ruta entre la capital catalana i Bettembourg, a Luxemburg. El comboi surt des de l'estació intermodal de Can Tunis, on una grua de grans dimensions carrega els semiremolcs, amb rodes incloses, sobre els vagons per transportar-los cap a la localitat luxemburguesa de Bettembourg. En total, seran cinc trens d'anada i tornada entre les dues ciutats i a l'abril s'afegirà una sisena freqüència. El tren mesura entre 450 i 500 metres de longitud i cobrirà el trajecte en 22 hores.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.