directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 18:38 h

Antifrau investiga presumptes subvencions irregulars l'any 2015 a ramaders de Lleida, quan Pelegrí era conseller

Dues entitats ecologistes van denunciar que tres societats de Juneda van rebre gairebé la meitat de les ajudes destinades a tot Catalunya

ACN Lleida.-L'Oficina Antifrau de Catalunya investiga si es van concedir subvencions irregulars a ramaders de Lleida, quan Josep Maria Pelegrí era conseller d'Agricultura. L'entitat ecologista Ipcena ha explicat aquest dimarts que fa vuit mesos, juntament amb la plataforma 'Aturem la incineradora de Juneda', van denunciar a Antifrau que tres societats de Juneda (Garrigues) van rebre gairebé la meitat de les ajudes destinades el 2015 a 44 empreses afectades pel tancament de plantes de tractament de purins. Concretament, gairebé un milió i mig d'euros, quan les Garrigues, expliquen els ecologistes, no és la comarca amb el cens més alt de porcí ni d'explotacions de Catalunya.

Segons Ipcena, Ramaders de les Garrigues 2000 SL, Agrupacio Ramaders de les Garrigues 1998, SL i Associació Gestió Agroramadera de Ponent van rebre 1.468.850,3 euros del total de 3.188.470,61 que el ministeri d'Agricultura va atorgar a Catalunya pels ramaders afectats pel tancament de les plantes de purins. Així, de les 44 empreses catalanes beneficiàries, les tres de Juneda van rebre del departament d'Agricultura el 47% d'aquestes subvencions. Segons Ipcena, aquestes tres societats lleidatanes "tenien i tenen persones comunes en els seus òrgans de direcció". Arran de la denúncia dels ecologistes, Antifrau fa vuit mesos que investiga si l'exconseller Pelegrí o algun dels seus càrrecs de confiança van cometre algun presumpte delicte en l'atorgament d'aquestes subvencions. També si les presumptes irregularitats van impedir que aquestes ajudes s'apliquessin amb el criteri de proporcionalitat i per tant, si altres zones de Catalunya van tenir dificultats a l'hora de fer front al problema.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.