directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 19:23 h

Ábalos anuncia que la setmana que ve es reunirà amb els alcaldes del Bages per parlar de l’R4

El ministre de Foment no concreta cap pla d’inversió o millora específic pel tram accidentat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet

ACN Madrid.-El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha anunciat aquest dimarts durant la sessió de control al ple del Senat que la setmana que ve mantindrà una reunió amb els alcaldes del Bages per parlar de la línia R4. L’anunci de la reunió arriba just una setmana després que els batlles de la Catalunya Central s’unissin per exigir que el ministre els rebés i que posés sobre la taula un calendari concret d’execució de les actuacions previstes a l’R4. Els alcaldes van dir que no descartaven emprendre “accions legals” si el ministre no els rebia en 15 dies. Tot i l’anunci de la trobada, el ministre no ha concretat cap pla d’inversió o millora específic pel tram accidentat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet.

El ministre ha contestat a una pregunta formulada en sessió plenària per una senadora d’ERC, Mirella Cortés, on se li demanava sobre els plans d’inversió i millora de l’R4 que tenia previstos el govern espanyol. El ministre ha reiterat el reconeixement explícit del dèficit d’inversió que té la línia, però ha retret a Corés que “sense pressupostos no es pot fer”. “Ens posem la voluntat de fer-ho i després em vota que no”, ha dit Ábalos a la cambra alta en referència al cop de porta d’Esquerra als pressupostos de l’Estat. En la seva intervenció, José Luís Ábalos ha lamentat l’accident de Castellgalí i ha recordat que encara s’estan investigant les causes per saber què va passar. “Estem treballant per restituir el servei amb totes les garanties”, ha destacat, després que la senadora republicana hagi recordat que el servei de tren al tram accidentat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet es realitza en autobús perquè els maquinistes no hi volen circular perquè consideren que el tram no és prou segur. En bateria, Ábalos ha destacat tot el seguit d’accions que s’estan duent a terme o que s’han començat a licitar per millorar el servei de tren a Catalunya. “Continuarem amb el pla de Rodalies”, ha destacat el ministre i ha enumerat diferents accions que afecten tota la xarxa catalana com la rehabilitació de catenàries, la millora d’estacions o la licitació de nous trens.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.