directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 13:10 h

UGT denuncia llocs de treball "sexistes, discriminatoris i precaris" durant el Mobile

El sindicat assegura que la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona són "còmplices" de perpetuar "estereotips de gènere"

ACN Barcelona.-UGT ha denunciat aquest divendres que els llocs de treball que crea directament el Mobile World Congress (MWC) són "precaris, discriminatoris i sexistes". El sindicat ha declarat que aquestes ofertes “contribueixen a seguir perpetuant els estereotips de gènere i a seguir cosificant la dona”. Davant d’aquestes vulneracions, UGT ha demanat responsabilitats a les administracions públiques, com el Govern i l'Ajuntament de Barcelona, que considera que en són "còmplices".

Segons un anàlisi del sindicat, el MWC està "prostituint" les condicions de treball de milers de persones, especialment de joves i dones. Des de la UGT han explicat que els llocs de treball més demanats són les hostesses, els cambrers i el personal de manteniment. En aquest sentit, han observat que els requisits de les ofertes de treball són sexistes i discriminatoris i han explicat que alguns d’ells demanen a les dones ser llestes, tenir una talla 36\/38, anar amb faldilla curta, mitges primes, maquillatge, sabates de taló de 5 cm i tenir una alçada mínima de 1,75 cm.També han criticat que si compleix aquests requisits, l’hostessa després ha de treballar 12 hores consecutives de feina amb 20 minuts només per dinar i que el seu sou va en funció de la seva alçada: “si l’hostessa té una alçada superior al 1.75 cobrarà 7,2€ bruts la hora però si té una alçada per sota cobrarà un euro menys per hora”. El sindicat ha catalogat aquestes ofertes com "sexistes, discriminatòries, i del tot il·legals".El sindicat ha reclamat la implicació de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona en aquesta situació i que deixin “d’invisibilitzar-la”. En aquest sentit, ha reclamat que el MWC ha d'oferir llocs de treballs decents que no discriminin per raó de sexe i tinguin condicions que no siguin salaris baixos ni jornades extenses. Segons ha indicat UGT, el “prestigi” que té el congrés també s’ha de veure en les condicions i feines que s’ofereixin.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.