directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 14:44 h

Buch justifica les càrregues del 21-F pel llançament d'objectes als Mossos i per garantir els drets a qui volia treballar

El conseller d'Interior recorda que el cos revisarà si les actuacions van ser proporcionades seguint els protocols interns

ACN La Jonquera.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha justificat les càrregues dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general del 21 de febrer perquè els manifestants llançaven objectes "contra la línia policial" i per garantir els drets de les persones que no van secundar la vaga i volien anar a treballar. Buch, però, ha subratllat que la majoria de les mobilitzacions van ser "pacífiques" i els Mossos només van haver d'intervenir en un 3% de les actuacions, com ara a talls de carreteres o de la circulació ferroviària. El conseller ha recordat que el cos revisarà si les actuacions dels agents antiavalots van ser proporcionades seguint els protocols interns. "No ens correspon als polítics valorar-ho", ha dit.

"Ahir, a segons quins indrets, hi havia persones que van fer llançament d'objectes contra les línies policials i, evidentment, el que ha de fer la policia és actuar", ha afirmat el conseller d'Interior, Miquel Buch, que assegura que les intervencions dels Mossos d'Esquadra durant les mobilitzacions per la vaga general estaven justificades. "El dret a vaga el tenien, però això no significa que pots fer altres coses que vaga", ha afegit Buch. Segons el conseller, quan els antiavalots dels Mossos van actuar va ser com a conseqüència d'aquest llançament "d'objectes contundents" contra els agents però també per garantir que es respectaven els drets dels ciutadans que no van secundar la vaga i volien anar treballar. D'aquesta manera argumenta que els Mossos intervinguessin per dissoldre talls de carreteres o la interrupció del trànsit ferroviari. Buch ha subratllat que la majoria de les mobilitzacions van ser "pacífiques" "En un 3% hi va haver una actuació policial per evitar confrontaments perquè s'estava fent llançament d'objectes contundents contra les línies policials", ha concretat el conseller que afegeix que la resta de convocatòria durant la jornada de vaga general van estar marcades pel "civisme i el pacifisme". "Ens hem de satisfer que la majoria del país és reivindicativa i combativa però a la vegada és pacífica i respecta els drets de tots i cadascun", ha dit. El conseller ha justificat els motius pels quals els agents de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van intervenir arreu del territori però no ha entrat a valorar si aquests actuacions van ser proporcionades. En tot cas, ha especificat que el cos compta amb procediments interns per analitzar les intervencions i actuar en cas que hi hagi hagut actuacions que no s'ajustin als protocols. "Com sempre, davant de qualsevol actuació policial hi ha una revisió per part dels superiors, l'administració té espais per garantir que s'estigui fent bé la feina", ha concretat Buch. A més, el conseller ha assegurat que "no correspon" als polítics fer aquestes valoracions. Buch, que aquest divendres ha presentat el projecte de la nova comissaria dels Mossos que es construirà a la Jonquera (Alt Empordà), també ha emplaçat els sindicats policials a portar les seves reivindicacions en relació a horaris durant la vaga i mancances de materials als espais de negociació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.