directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 16:46 h

Girona adjudica per 1,8 MEUR la reforma de l'antic Cinema Modern per convertir-lo en un pol de creació cultural

Les obres d'aquesta primera fase començaran entre finals de març i principis d'abril i tindran una durada d'un any i mig

ACN Girona.-L'Ajuntament de Girona ha adjudicat aquest divendres per 1,8 milions d'euros (MEUR) la primera fase de les obres de reforma de l'antic Cinema Modern per convertir-lo en un pol de creació cultural. L'adjudicatària és OSG Serveis Grup SLU. S'espera que les obres comencin entre finals de març i principis d'abril. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, assegura que es tracta "d'un projecte clau per al futur de la ciutat, tant pel què fa al foment de la indústria cultural local com també per a la recuperació d'un edifici històric del Barri Vell". "Portem anys treballant-hi, i ara per fi la ciutadania començarà a veure els resultats de tota aquesta feina", ha afirmat.

La reforma de l'antic Cinema Modern ja és a tocar. Aquest matí la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona ha aprovat l'adjudicació de la primera fase dels treballs. L'empresa que durà a terme les obres és OSG Serveis Grup SLU per un import de 1.801.370,81 euros (IVA inclòs). En els propers dies s'ha de formalitzar el contracte i, a continuació, un cop aprovats els tràmits administratius, es farà l'acta de replanteig i s'iniciaran les obres. Es preveu que els treballs s'engeguin a finals del primer trimestre i que s'enllesteixin a finals del 2020.En total, la rehabilitació del Modern puja a 3,8 MEUR, part dels quals es paguen amb fons europeus. Les obres d'aquesta primera fase inclouen remodelar la tercera planta per situar-hi un centre d'arts i creació (en teatre, cinema i audiovisuals), crear una segona sala de projecció per al Truffaut i condicionar la resta dels espais (els accessos, el vestíbul d'entrada i zones d'exposició).Escenari per a la dansaLa segona fase del projecte inclourà la reforma de la sala principal de l'antic Cinema Modern, ubicada a la primera planta de l'edifici. Les actuacions permetran que la sala esdevingui un escenari complementari del Teatre Municipal (que es preveu destinar a l'àmbit artístic de la dansa).El projecte preveu intervenir sobre 2.401,80 metres quadrats, que és la superfície construïda del conjunt actual del Modern. L'edifici es divideix en planta baixa i quatre pisos. L'entrada es farà des del carrer Nou del Teatre, on es donarà accés a les escales i a l'ascensor.El projecte d'obres es finançarà en part gràcies a la subvenció dels projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.