directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 17:07 h

Surt de Barcelona un tren per idear projectes "brillants" pel congrés d'startups 4YFN

Emprenedors, creatius i enginyers desenvolupen iniciatives durant un viatge de tren i una estada de tres dies a París

ACN Barcelona.-Un grup de 24 persones de nou països europeus han agafat aquest divendres un tren des de Barcelona direcció París per idear projectes "brillants" que confien que es puguin presentar a la fira d'startups paral·lela al Mobile World Congress, el Four Years From Now (4YFN). A través del programa 'Imagine Express', que arriba al seu sisè any, Renfe-SNCF impulsen possibles noves iniciatives. Els participants ideen els projectes en el trajecte d'anada, els desenvolupen durant tres dies a París i els acaben d'enllestir i en seleccionen els millors durant la tornada. "Per escollir els 'dreamers' tenim molts concursos a tot arreu, a Espanya i a fora, a universitats, fundacions, companyies i la gent ho demana amb un vídeo i una idea brillant, i així els triem", explica Daria Sharnikova, la directora del programa.

Els participants s’organitzen en grups de 3 persones, amb un enginyer de software, un emprenedor i un creatiu. Com a novetat d’aquesta sisena edició, els equips es classifiquen en dos grups: els que començaran de zero els seus projectes i els que ja el tenen ideat i necessiten una fase de desenvolupament. Per tal que els viatges d’anada i tornada siguin efectius, Renfe i SNCF han creat una plataforma que connectarà a viatgers del mateix tren per poder intercanviar experiències i coneixements.En les edicions anteriors, més de 200 participants de 14 països han desenvolupat més de 50 projectes, entre els quals hi destaquen “Vincles BCN”, que vol evitar la soledat de les persones de tercera edat, o “Physious”, una aplicació que tracta les fòbies a través de l’ús de la realitat augmentada. L’organització ha detallat que dels projectes promoguts a través d’aquest programa s’ha aconseguit captar al voltant de 10 milions d’euros per al seu finançament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.