directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Pallars Jussà doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 21:11 h

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars fa una crida a la mobilització social i jurídica

Crearan una caixa de solidaritat per recaptar fons per seguir litigant

ACN Isona.-La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars s'ha reunit a Isona, al Pallars Jussà, per informar de l'estat del projecte de subestació a Figuerola d'Orcau. Els membres de la Plataforma han fet una crida a la mobilització social per fer visible la problemàtica i a la jurídica per frenar el projecte. La Plataforma és conscient que la lluita s'ha de guanyar a la justícia i no al carrer però veu també molt important informar la ciutadania i recuperar la lluita social. Per poder seguir litigant demanaran finançament a les administracions locals i comarcals i a posteriori crearan una caixa de solidaritat. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, ha dit a la cinquantena d'assistents a l'assemblea de la Plataforma que el Govern '"no veu necessària aquesta infraestructura".

L'alcalde d'Isona i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s'ha pronunciat en la mateixa línia i ha dit que l'Ajuntament i el Consell ja van presentar al·legacions contràries al projecte. Aranda ha sentenciat que l'Ajuntament no té finançament per pagar aquest litigi però que la Plataforma tindrà tot el suport del Consistori.El que sí que ha quedat clar a l'assemblea que les administracions locals i la Plataforma van en la mateixa direcció i tots tenen la voluntat d'aturar el projecte de subestació de Figuerola. Durant la reunió la Plataforma ha explicat que aquest projecte no portarà cap lloc de treball al municipi i tampoc cap recurs econòmic.Ara, la Plataforma té 15 dies per presentar un Recurs d'Alçada contra el projecte. Per acabar-lo de perfilar s'han emplaçat el pròxim dia 1 de març a Pont de Muntanyana.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.