directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 23 de febrer de 2019 14:37 h

Detenen dos transportistes per robar palets i revendre'ls a una empresa de Sant Andreu de la Barca

Els Mossos intervenen 33 tones de plàstic valorats en més de 150.000 euros.

ACN Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra de Martorell van detenir el 19 i el 20 de febrer dos transportistes per sostreure palets i revendre'ls a una empresa de Sant Andreu de la Barca. Els investigadors també van detenir al responsable i l'encarregat de l'empresa de compravenda. Els presumptes autors tenen entre 30 i 50 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Castelldefels, Santa Coloma de Cervelló i Sant Esteve de Sesrovires i se'ls acusa dels delictes d'apropiació indeguda i receptació. La investigació va començar el 18 de febrer, quan el responsable del departament de control d'actius d'una empresa de lloguer d'envasos va denunciar que li havien robat material. Els agents es van presentar el mateix dia a una empresa sospitosa, on van localitzar 32 sacs de plàstic triturat, d'uns 1.000 kg cadascun, i quatre sacs que contenien manetes de plàstic, d'uns 250 kg.

Des del 2014 l'empresa de lloguer d'envasos, amb múltiples seus repartides per tota Espanya, havia detectat reiterades sostraccions de palets de plàstic, valorats en més de 48 milions d'euros, en diferents seus. Per aquest motiu, va contractar els serveis d'un detectiu privat que va fer un informe exhaustiu que portar a la policia catalana. El document detallava que part del material sostret estava en una empresa de compravenda de palets de Sant Andreu de la Barca.Els investigadors privats havien detectat dos homes que treballaven per l'empresa denunciant que, després de realitzar el seu treball ordinari com a transportistes, sostreien els palets i els traslladaven a l'empresa de compravenda.El mateix dia de la denúncia, agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell es van adreçar a l'empresa investigada i van localitzar 32 sacs de plàstic triturat de color verd, d'aproximadament 1.000 kg cada sac, i quatre sacs que contenien manetes de plàstic de color taronja, d'uns 250 kilograms cadascun. Segons la policia catalana, tot apunta que els dos individus, en tenir sospites de que havien estat descoberts, havien optat per triturar el material sostret que els quedava a l'empresa.Els envasos destruïts, que tenien una composició química determinada i eren d'ús exclusiu de l'empresa denunciant, estaven valorats en més de 150.000 euros.Els agents també van constatar diversos pagaments en efectiu, superiors als 2.500 euros, realitzats als dos transportistes. Un cop van recopilar tots els imports que havien cobrat les dues persones investigades, des del 2016 fins al febrer del 2019, van determinar que havien ingressat més de 178.000 euros per la venda de material sostret.Finalment, el 19 de febrer, els investigadors van detenir dos germans, el responsable i l'encarregat de l'empresa de compravenda de palets de Sant Andreu de la Barca, com a presumptes autors d'un delicte de receptació.L'endemà va concloure la investigació amb la detenció dels dos transportistes que treballaven en l'empresa de transports que gestionava la logística de l'empresa denunciant, com a presumptes autors d'un delicte d'apropiació indeguda.Els detinguts van passar a disposició judicial i el magistrat va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.