directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 23 de febrer de 2019 15:52 h

Colau demana “anar junts” en la defensa dels drets civils i els socials

L’alcaldessa de Barcelona recorda al sobiranisme el seu “compromís amb la radicalitat democràtica”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit aquest dissabte de “l’error” que representaria “supeditar la lluita pels drets i llibertats fonamentals a la lluita pels drets socials”. Davant la convocatòria d’eleccions el proper 28 d’abril, Colau ha posat sobre la taula el seu compromís amb “la radicalitat democràtica” i defensa de la no criminalització de l’independentisme per demanar al sobiranisme “anar junts, sense contraposar una agenda amb l’altra”. En clau estatal, l’alcaldessa ha assegurat que “malgrat el que asseguri el PSOE”, les promeses electorals socials “només arriben si arriben amb força” candidatures com la seva, “que no tenen deutes amb ningú”.

“Ara és més necessari que mai mobilitzar aquest espai polític (els Comuns) per obligar que les promeses electorals socials es compleixin”, ha traslladat Colau a vells i nous militants del partit que s’han reunit aquest dissabte en un acte de “mobilització” de precampanya. En clau catalana, Colau ha “recordat el missatge” que ha traslladat com a formació i com a ciutat en els darrers anys que “seria un error supeditar els drets socials a les llibertats i drets civils”. “No hi pot haver jerarquia entre drets, han d’anar de la mà, aquest és un missatge molt important a donar”, ha afirmat l’alcaldessa. En aquest sentit ha puntualitzat que “igual com” la seva formació s’ha compromès “denunciant les càrregues policials de l’1 d’octubre” o “la presó injusta encara que afecti adversaris polítics”, la lluita pels drets i llibertats fonamentals no es pot fer supeditant-la a la lluita per uns drets socials “que no poden esperar més”. Per això ha sol·licitat “polítiques valentes i compromeses en els dos àmbits i alhora”. “Aquest missatge que hem d’anar junts és avui més clau que mai per plantejar una solució de futur”, ha conclòs Colau.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.