directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dissabte, 23 de febrer de 2019 19:41 h

TMB assegura que tots els empleats del metro afectats per l'amiant treballen o han treballat en l'àmbit de manteniment

L'empresa denuncia la "campanya de desinformació" iniciada pels sindicats

ACN Barcelona.-Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) ha afirmat aquest dissabte que els vint treballadors del metro afectats per l'amiant treballen o han treballat en l'àmbit de manteniment. La direcció de TMB ha contradit així els sindicats i els ha acusat d'iniciar una "campanya de desinformació" per haver difós que els conductors de metro i el personal d'estacions també havien estat exposats a l'amiant. Aquests empleats, segons TMB, no treballen en escenaris amb aquesta fibra, i en cas que algun d'ells tingués algun tipus d'afectació, caldria analitzar-ho per detectar altres possibles fonts d'exposició. Amb tot, TMB ha reiterat que les condicions ambientals del metro són segures per als usuaris i els treballadors.

A més, l'empresa ha considerat "una actitud irresponsable i deslleial" que els sindicats hagin denunciat la mort d'un treballador jubilat per exposició a l'amiant "sense haver compartit cap informació" prèvia amb l'empresa, que ha assegurat desconèixer el tema. TMB ha criticat també que els sindicats no hagin concretat "cap detall que permeti verificar el fet i les circumstàncies". Dels vint casos d'empleats afectats per amiant, disset són d'engruiximents pleurals, dos de plaques pleurals no calcificades i un de placa pleural calcificada. D'altra banda, cap d'aquestes afectacions són una patologia greu i no han requerit tractament mèdic.TMB ha refermat el seu compromís d'abordar "de manera responsable, diligent i transparent" la problemàtica de l'amiant i ha recordat que s'està desenvolupant un programa de vigilància de la salut del personal que hagi pogut estar en contacte amb aquestes fibres durant la seva vida professional.En aquest sentit, TMB ha explicat que s'estan realitzant revisions mèdiques específiques mitjançant una tomografia axial computeritzada d'alta resolució (TACAR), una tècnica de diagnòstic per a la imatge més sensible que la radiografia que permet diagnosticar lesions toràciques de forma precoç. Segons l'empresa, uns 620 treballadors dels més de mil que formen els col·lectius potencialment exposats han passat una primera fase d'aquest examen, que és voluntari. En cas que s'hagin detectat anomalies, s'ha concertat una visita amb un pneumòleg per tal d'obtenir una valoració més detallada.A part, TMB ha identificat el personal que durant els últims 15 anys ha treballat en àmbits exposats a l'amiant, i que actualment ja no forma part de la plantilla —per baixa voluntària o jubilació, per exemple—, i li ha enviat una carta per recomanar-li que es faci un reconeixement mèdic preventiu.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.