directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 24 de febrer de 2019 02:01 h

Homs lamenta que Espanya necessiti el Codi Penal per "mantenir-se unida" i creu que la Fiscalia està "fent el ridícul"

L'exconseller i advocat de Sànchez, Rull i Turull avança que és probable que el judici acabi el 12 d'abril

ACN Barcelona.-L'exconseller de la Presidència Francesc Homs ha lamentat que Espanya necessiti el Codi Penal per "mantenir-se unida" i ha opinat que la Fiscalia està "fent el ridícul" en el judici de l'1-O amb un relat "extemporani" i una gestió d'un "estat emocional", en lloc del "dret". En una entrevista per a Nació Digital, Homs ha assegurat que el Ministeri Fiscal té molt poc marge per argumentar una hipotètica rebaixa de les penes. "La campanya electoral, des d'aquest punt de vista, no els ajudarà", ha apuntat l'exconseller, en referència als encausats. A part, Homs, que és membre de l'equip de defensa de Sànchez, Rull i Turull, ha avançat que és probable que el judici acabi el 12 d'abril.

En relació a la possible data de finalització del judici, Homs ha indicat que, pel que li han transmès "informalment", podria ser el dia que comença la campanya electoral. "O acabes el 12 d'abril o te'n vas després de les municipals", ha explicat l'exconseller, tot afegint que si això passa, "hauran de trobar una manera per fer una interrupció al judici o continuar-lo, però tampoc tenen un calendari net".Homs, que ja va asseure's a la sala penal del Tribunal Suprem l'any 2017 acusat per fets relacionats amb la consulta del 9-N, ha expressat que amb aquest judici està vivint el que ja va viure aleshores: un "judici per desobediència". "Estic sorprès perquè no hi ha ni un mínim esforç per donar contingut a aquesta suposada violència per part de les acusacions", ha dit al respecte l'exconseller.Pel que fa al paper de Vox com a acusació popular, l'advocat de Sànchez, Rull i Turull ha pronosticat que el partit serà "un disc ratllat molt pesat" durant el judici. "Practiquen frau processal, són uns funambulistes del dret i estan aquí com si estiguessin al circ", ha criticat Homs. A part, ha subratllat que, en un context de campanya electoral, el president de la Sala II del Tribunal Suprem i del judici de l'1-O, Manuel Marchena, hauria hagut d'expulsar Vox com a acusació popular.Quant a la resolució de la causa, Homs ha lamentat que és "difícil que hi hagi una absolució", però tot i això, ha remarcat que cal posar-se en l'escenari d'exigir-la i creure-la. "Si hi hagués una condemna que als ulls de molta gent es pogués considerar baixa, a mi em continuaria semblant escandalosa", ha puntualitzat l'exconseller. "Al final, estem gestionant unes expectatives, i no voldria que ens fessin passar per generosa una condemna que no hi hauria de ser mai", ha conclòs Homs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.