directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Urgell doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 16:16 h

Condemnat a 11 anys de presó un veí de la Seu d'Urgell per maltractar i violar la seva dona

Els fets van ser jutjats el passat gener a l'Audiència de Lleida i la sentència també imposa una ordre d'allunyament de 14 anys i 5 de llibertat vigilada

ACN Lleida.-L'Audiència de Lleida ha condemnat un veí de la Seu d'Urgell, de 44 anys i nacionalitat portuguesa, a 11 anys de presó per violar i maltractar a la seva dona de forma reiterada entre el 2012 i el 2016. Els fets van ser jutjats el passat 9 de gener i la sentència també imposa a l'home una ordre d'allunyament i prohibició de comunicar-se amb la víctima durant 14 anys i 5 anys de llibertat vigilada un cop hagi complert la pena. Així mateix, també s'ha imposat al condemnat una indemnització de 9.000 euros. La parella tenen en comú dos fills de 8 i 12 anys. La fiscalia i l'acusació particular demanaven 13 anys i mig de presó i la defensa l'absolució.

La sentència considera provat que entre el 2013 i el 2016 el condemnat va adoptar una actitud cap a la seva dona cada vegada més agressiva de manera que eren habituals els ''crits i els insults'' dient-li ''boja o puta''. La dona va haver de deixar els estudis perquè l'home li deia que se n'anava al llit amb els seus professors i l'obligava a dormir al terra. Segons el tribunal, també han quedat constatades les amenaces de mort que en alguns casos van acabar amb agressions físiques. Una d'elles al 2015, quan l'home la va tirar al terra i li va doblegar el braç davant del seu fill de 12 anys. L'Audiència també ha considerat provat que l'home mantenia relacions sexuals amb la dona i que l'obligava a fer determinades pràctiques contra la seva voluntat. En concret, l'obligava a fer-li fel·lacions i mantenir sexe contra la seva voluntat i li deia que ho havia de fer perquè era la seva dona i ''havia d'acceptar els seus desitjos''. La dona es va decidir a denunciar els fets el març de 2016 i malgrat les agressions que havia patit els anys anteriors mai havia anat al metge per ser atesa de les lesions. Una vegada va posar la denuncia se la va atendre i se li va diagnosticar un estat ansiós i depressiu pel qual s'està tractant encara. Pel tribunal, el relat que la víctima va oferir durant el judici es ''correspon'' amb el que havia mantingut des del dia que va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Durant el judici els psicòlegs que van tractar la dona van dir que ella aguantava la situació per ''dependència emocional'' i perquè se sentia ''atrapada''. Així mateix, van considerar que va acabar denunciant els fets per por que l'home fes mal als dos fills. En canvi, l'home va negar els fets i va assegurar que només discutien ''com a parella''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.