directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Diumenge, 10 de març de 2019 23:09 h

Uns 25 encaputxats assalten un centre de MENAs a Castelldefels

Els atacants intenten agredir educadors i menors i fan destrosses a l'edifici

ACN Barcelona.-Un grup d'unes 25 persones encaputxades va assaltar el dissabte al vespre un centre de menors estrangers no acompanyats —els anomenats MENAs— de Castelldefels (Baix Llobregat). Els fets van passar cap a les 21.30 hores, quan els atacants van entrar a l'edifici fent nombroses destrosses i van intentar agredir educadors i menors. L'equip de professionals va aconseguir protegir els infants, però un d'ells va haver de ser traslladat a l'hospital de Viladecans. A més, dos educadors van ser atesos per contusions. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha expressat la seva condemna als fets i ha afirmat que les actituds violentes "no tenen cabuda a la nostra societat".

El Homrani ha apuntat que aquest tipus d'atacs són "detestables per violents, intolerables per injustos i del tot contraris al sentir majoritari de la societat catalana". Així mateix, el conseller ha refermat el compromís del Govern de "fer front a qualsevol actitud violenta cap al col·lectiu que sigui i vingui de qui vingui".A banda, El Homrani ha explicat que el Govern es presentarà com a acusació particular contra els agressors i posarà una denúncia a la Fiscalia de delictes d'odi.L'edifici assaltat és el centre Bassam, que compta amb 35 places per a menors tutelats i està situat a l'equipament municipal de Cal Ganxo de Castelldefels.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.