directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 12:31 h

La fragmentació i necessitat de pactes postelectorals marcaran els resultats del 26-M a Lleida, segons l'enquesta d'UA1

El PSC tornaria a ser la força més votada però podria obtenir els mateixos regidors que ERC

ACN Lleida.-El PSC tornaria a ser la primera força a Lleida en les municipals del 26-M, tot i que ERC podria obtenir els mateixos regidors que els socialistes, segons el baròmetre elaborat per UA1 Ràdio. L'enquesta torna a dibuixar una Paeria fragmentada i la necessitat d'acords postelectorals per governar, amb diferents possibilitats obertes en aquest sentit. El baròmetre dona entre set i vuit regidors al PSC de Fèlix Larrosa; entre sis i set a ERC; entre cinc i sis Junts per Lleida; entre tres i quatre a Ciutadans, i entre dos i tres al PP. Així mateix, obre la porta a l'entada a la Paeria de Vox, que podria obtenir entre cap i dos regidors, el mateix resultat que pronostica pel Comú. La Crida-CUP perdria un dels seus dos representants o podria quedar fora de l'Ajuntament.

El baròmetre d'UA1 Ràdio estima que el PSC guanyaria les eleccions municipals del 26 de maig a la capital del Segrià, tot i que seguit de molt a prop per l'ERC de Miquel Pueyo. Segons l'estudi, els socialistes, amb Fèlix Larrosa que pren el relleu a Àngel Ros al capdavant de la candidatura, podrien mantenir els seus actuals vuit regidors o perdre'n un. Per la seva banda, els republicans serien el partit que més creixeria ja que podria veure ampliats els seus actuals tres representants fins a sis o set. La candidatura de Junts per Lleida encapçalada per Toni Postius obtindria entre cinc i sis regidors, és a dir, els mateixos o bé un menys que els assolits el 2015, en aquella ocasió amb la llista liderada per Postius sota les sigles de CiU. Ciutadans podria mantenir els seus quatre regidors o quedar-se amb un menys, segons l'enquesta. El Partit Popular també seria capaç de conservar els seus dos representants actuals i, fins tot, guanyar-ne un. El Comú de Lleida podria mantenir els seus actuals dos regidors a la Paeria, malgrat que també podria perdre'n un o, fins i tot, quedar-se sense cap representant, segons el baròmetre. Una de les novetats podria ser l'entrada de Vox a l'Ajuntament de Lleida ja que l'estudi li dona una forquilla d'entre cap i dos regidors. Per la seva banda, l'enquesta estima que la Crida per Lleida-CUP no mantindria els seus dos representants actuals, perdent-ne un o arribant a quedar fora de la Paeria. El baròmetre d'UA1 Ràdio no recull, però, altres candidatures que tenen també intenció de concórrer a les municipals a Lleida com és el cas de la independentista sorgida del procés de Primàries Lleida i que encapçalarà el fotògraf Jordi V. Pou. L'estudi, dut a terme per l'empresa Infortécnica, s'ha efectuat durant el mes febrer amb més de 1.000 trucades telefòniques a ciutadans del municipi de Lleida.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.