directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 09:53 h

Codorniu presenta un ERO per acomiadar 79 treballadors

L’expedient afecta el 25% de la plantilla i arriba nou mesos després que Carlyle comprés la majoria d’accions

ACN Sant Sadurní d'Anoia.-El grup Codorniu ha presentat un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) per acomiadar 79 treballadors de diverses seus de la firma. Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts sindicals a l’ACN, la gran cavista preveu acomiadar el 25% de tota la plantilla: 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Al mateix temps, la direcció vol traslladar cap a Sant Sadurní els 91 treballadors restants de la secció administrativa d’Esplugues, amb previsió de tancar aquestes oficines. La reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorniu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de la frima.

Des del comitè d’empresa han assegurat que l’anunci del nou ERO els ha deixat “en xoc” i atribueixen aquesta reestructuració a “la mala gestió de l’equip directiu sortint”. Després que la companyia justifiqués un ERO de 71 persones el 2017 per l’abandonament de la producció per a marques blanques, el comitè assegura a l’ACN que “es demostra que allò va ser un error”. “Si aquell ERO va ser dur, aquest encara ho serà més”, afegeix el comitè, remarcant que afectarà el 25% dels 317 treballadors de tota la plantilla.El comitè va rebre la notícia del pla de reestructuració ahir dilluns al migdia i apunten que tot just s’estan organitzant per negociar amb la companyia “i garantir que les sortides dels acomiadats siguin el menys traumàtiques possible”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.