directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 17:17 h

La Càtedra Màrius Torres de la UdL estrena a Lleida l'antologia en rus del poeta

Pròximament es publicarà una traducció en alemany de l'obra de l'escriptor lleidatà

ACN Lleida.-La primera antologia poètica bilingüe català-rus de Màrius Torres (1910-1942), 'Cтихи \/ Poesies', impulsada per la Càtedra de la Universitat de Lleida (UdL) que porta el nom del poeta, es presentarà dijous a la Facultat de Lletres, després que el setembre passat es presentés a Sant Petersburg (Rússia). Publicada al 2018 a l'editorial Néstor Historia, el llibre és una de les contribucions de la Càtedra Màrius Torres de la UdL al 75è aniversari de la mort de l'escriptor lleidatà. Recull una quarantena de poemes traduïts per Olga Nikolaeva i Andrei Rodosski, com ara les 'Cançons a Mahalta', 'La ciutat llunyana' o 'Dolç àngel de la mort', així com un estudi introductori de la filòloga de la Universitat de Barcelona, Margarida Prats.

Nikolaeva, Prats, Salvador Escudé (Càtedra Màrius Torres) i Montse Parra (regidora de Cultura de la Paeria de Lleida) seran els encarregats de presentar el volum, acte que anirà seguit d'una lectura de poemes en català i en rus de l'autor ponentí.La presentació de l'antologia s'emmarca en el seminari 'Rússia i Catalunya: literatura, viatges, traduccions', organitzat per la Càtedra que dirigeix Joan Ramon Veny, i impartit per Olga Nikolaeva, professora a la Universitat Estatal de Sant Petersburg). El seminari se celebrarà dimecres, dijous i divendres. Fins ara, la Càtedra Màrius Torres ha impulsat, a més de la traducció en rus, una traducció en italià i una en romanès de l'obra del poeta lleidatà, 'Una debole allegria. Antologia poetica' (Tullio Pironti Editore, Nàpols, 2012) i 'Sfinxul din noi. Antologie poeticã' (Editura Meronia, Bucarest, 2017), i n'està ultimant una altra a l'alemany. Aquesta darrera, que aviat veurà la llum, compta amb el suport de la Paeria, segons ha informat la UdL.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.