directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 13:37 h

La CUP critica que Reñé formi part de la comissió del 'cas Boreas' i amenaça amb abandonar-la

Qualifiquen de ''presa de pèl'' les explicacions del PDeCAT per incloure l'expresident de la Diputació de Lleida al·legant que així es podrà explicar

ACN Lleida.-El grup polític de la CUP-Poble Actiu a la Diputació de Lleida considera que la inclusió de Joan Reñé a la Comssió informativa del 'cas Boreas' és una mosta de ''poca seriositat'' per part de l'equip de govern. En aquest sentit ho veuen com una ''broma'' i també critiquen el fet que una comissió aprovada per unanimitat al gener no es constitueixi fins dilluns que ve. El diputat cupaire, Josep Cabré, assistirà a la reunió perquè quan va prendre possessió al novembre ja va proposar la creació d'aquesta comissió però no descarta abandonar-la si observa pràctiques que obstaculitzin l'accés a la informació sobre aquest cas que va comportar la detenció, el passat octubre, de Joan Reñé en una trama de suposada corrupció a la institució.

Per la CUP, la presència de Reñé, apartat de la presidència de la Diputació precisament a causa de les acusacions de corrupció d'aquest cas, com a membre d'una comissió que té com a objectiu aclarir les pràctiques il·legals suposadament comeses des de les més altes instàncies de l'ens provincial, són una ''negació implícita del trencament de l'actual equip de govern amb l'etapa anterior. La CUP remarca que a Reñe no se'l convocarà a les reunions de la comissió com a investigat sinó com a representant del PDeCAT, ja que es manté com a diputat d'aquest grup.La CUP considera que les justificacions del PDeCAT per la inclusió de Reñé a la comissió ''per a que pugui explicar-se'' són una ''presa de pèl''. En aquest sentit, posen en dubte que l'expresident assisteixi a la comissió a ''detallar amb pèls i senyals les pràctiques irregulars suposadament fetes sota la seva presidència''.D'altra banda, la CUP assenyala que no es pot ignorar que aquesta mateixa setmana ha tingut lloc un registre judicial a l'Ajuntament d'Almacelles (Segrià), presidit per un altre diputat provincial del PDeCAT, Josep Ramon Ibarz, responsable de l'àrea de serveis tècnics de la Diputació. El registre d'aquest dimarts està relacionat amb irregularitats en la contractació d'obres i segons la CUP, independentment que hi hagi relació o no entre ambdós casos, la proliferació de notícies que relacionen corrupció i membres de la Diputació de Lleida ''fa imprescindible un immediat aclariment de tots els fets''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.