directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 14:06 h

La Crida-CUP insta l'ACA a actuar d'ofici davant els "incompliments" de la Paeria sobre abocaments al clavegueram

El grup municipal critica que l'Ajuntament no hagi posat cap sanció tot i que en set inspeccions s'hagin detectat límits superiors als permesos

ACN Lleida.-La Crida per Lleida-CUP ha presentat aquest dimecres una petició a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) instant aquest organisme a actuar d'ofici davant "els incompliments i la deixadesa que fa l'Ajuntament de Lleida" en relació amb els abocaments al clavegueram a la ciutat. El grup municipal assegura, a partir de la informació que li ha facilitat la Paeria, que l'empresa concessionària ha dut a terme 27 inspeccions sobre els abocaments d'aigües residuals entre els anys 2017 i 2018 i, malgrat que en set d'aquestes es va detectar que se superaven els límits establerts, "no se n'ha derivat cap sanció ni acció correctora". El cas més "flagrant", segons la Crida-CUP, és el d'una empresa en què una inspecció va detectar l'abocament de 42.000 mg\/l "quan el límit és de 1.500 mg\/l".

Després de revisar la informació facilitada per la Paeria, la Crida-CUP ha constatat "que en diverses actuacions s'han superat els límits imposats per les ordenances municipals sense que constin en els expedients esmenes ni correccions al respecte", segons ha manifestat el regidor cupaire Pau Juvillà. Des de la Crida-CUP han explicat que la documentació indica que durant el 2017 i el 2018 es van efectuar 27 inspeccions sobre abocaments d'aigües residuals i que en set d'aquestes es van detectar límits superiors al que estableix l'Ordenança municipal. Des del grup municipal asseguren no entendre "que només s'hagin detectat 27 abocaments" perquè "en una població de 140.000 habitants això és molt poc", així com tampoc que des de la Paeria "no s'hagi imposat cap sanció ni cap acció correctora". La Crida-CUP considera que "l'Ajuntament no ha fet la feina", segons ha dit Juvillà.A la vegada, la formació ha tornat a acusar el govern municipal d'"opacitat" a l'hora de facilitar-los l'expedient amb les inspeccions dutes a terme per la concessionària del servei, Aqualia. Des de la Crida per Lleida-CUP han criticat que després d'haver sol·licitat aquesta informació al maig del 2018 "l'última sens ha lliurat el febrer d'aquest 2019". "La Paeria no té control sobre els serveis públics privatitzats" i "el tema dels abocaments és un cas flagrant", ha assenyalat Juvillà. En la petició presentada aquest dijous, la Crida-CUP insta l'ACA, en cas que aquest organisme ho considerar-hi oportú, a sancionar els "incompliments dels límits" que estableix l'ordenança municipal d'abocaments, a portar a terme inspeccions sobre aquells abocaments que haurien superat els límits permesos i a verificar l'existència de millores "per evitar que no es repeteixin". Així mateix, la formació anticapitalista demana que, en cas que la Paeria no atengui aquesta petició, l'ACA actuï d'ofici de forma subsidiària.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.