directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 14:34 h

Una vintena de productors agroalimentaris de proximitat ja poden usar la marca 'Horta de Lleida'

Els sol·licitants pertanyen als sectors agrari, ramader i a la comercialització

ACN Lleida.-Una vintena de productors de proximitat ja poden usar la marca 'Horta de Lleida', el nou distintiu creat per la Paeria amb l'objectiu de difondre els valors de qualitat alimentària, bellesa paisatgística i conservació del medi ambient associats amb l'Horta de la capital del Segrià. La nova imatge es vincula fonamentalment a productes agroalimentaris produïts a l'entorn de Lleida, però també es pot associar a altres serveis i experiències que puguin sorgir a l'Horta, com per exemple el turisme rural. El regidor Joan Queralt anima els productors de l'Horta a adherir-s'hi ja que "permetrà diferenciar els productes agraris i serveis produïts o oferts a l'espai agrari de l'Horta conforme principis de tradició, traçabilitat, qualitat i sostenibilitat".

El regidor d'Hàbitat Rural i Sostenibilitat de la Paeria considera que la marca 'Horta de Lleida' ha de ser "una eina cabdal per crear identitat al territori i generar valor afegit que permeti un major desenvolupament econòmic". Per Joan Queralt, la nova marca "permetrà diferenciar els productes agraris i serveis produïts o oferts a l'espai agrari de l'Horta de Lleida", per tal que "els consumidors puguin localitzar clarament aquells productes d'aquest àmbit geogràfic, i que han estat produïts o oferts conforme als principis de tradició, traçabilitat, qualitat i sostenibilitat". Segons el regidor, aquests valors, s'han de traduir "en un impacte positiu des del punt de vista social, de l'economia local, del medi ambient i de la identitat territorial".Queralt va presentar aquest dimarts al vespre la nova marca davant d'una trentena de nous productors interessats en fer servir el nou distintiu per identificar els seus productes i serveis. Els temes que més van interessar als assistents van ser el control de l'origen dels productes, les accions de promoció de la nova marca, la qualitat dels productes de l'Horta i com les cooperatives poden participar amb la marca, entre altres qüestions. Fins ara, una vintena de productors agroalimentaris, des de petits pagesos fins a grans empreses, ja han presentat la sol·licitud a la Paeria per poder fer ús de la nova marca. Pertanyen als sectors agrari (fruita, horticultura i plantes aromàtiques), ramader (boví, porcí) i a la comercialització (botiga de barri i majoristes).A banda dels agricultors i ramaders, poden sol·licitar la marca totes aquelles empreses que distribueixen (majoristes) o comercialitzen (com ara botigues, restaurants i serveis de càtering) els productes de l'Horta. I, també aquelles empreses que ofereixen serveis compatibles amb el sector agrari (agroturisme, lleure i serveis agraris, entre altres).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.