directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 17:06 h

ERC demana a Perelló que ''reconsideri'' la participació de Reñé a la comissió del 'cas Boreas'

Els republicans no descarten ''plantar'' la convocatòria de dilluns en cas que la presidenta de la Diputació de Lleida no atengui la seva petició

ACN Lleida.-El grup d'ERC a la Diputació de Lleida ha demanat a la presidenta Rosa Maria Perelló que ''reconsideri'' la participació de l'expresident i ara diputat del PDeCAT Joan Reñé a la comissió informativa sobre el 'cas Boreas'. Per al portaveu dels republicans, Jaume Gilabert, la presència de Reñé ''atempta contra la imparcialitat, la independència i la neutralitat'' d'aquest òrgan i en aquest sentit esperen una resposta de Perelló abans de plantejar-se opcions com la de ''plantar'' la comissió en cas que no es tingui en compte la seva petició. Va ser el mateix grup d'ERC qui al gener va demanar la constitució d'aquesta comissió especial per a fer seguiment del 'cas Boreas' sobre la suposada corrupció d'alguns membres de la corporació entre els quals l'expresident Reñé.

ERC ja va lamentar dilluns la designació de Joan Reñé per participar a la comissió informativa tot i que va ser un dels detinguts en l'operació policial per suposades irregularitats en l'adjudicació d'obra pública. Segons Jaume Gilabert, la lluita contra la corrupció ha de tenir lloc des de ''tots els àmbits i això inclou també exercir amb responsabilitat les tasques que es deriven de l'exercici polític''. En aquest cas, afegeix que cal garantir un bon funcionament de la comissió mantenint la ''imparcialitat i la neutralitat'' per tal que sigui efectiva. El grup de la CUP a la mateixa corporació municipalista ja va criticar ahir també la designació de Reñé i també va apuntar que no descartaven abandonar la comissió en cas que la seva presència constati que s'està limitant l'accés a informació sobre el cas.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.