directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 14:20 h

Més de 200 estudiants gironins es concentren a la seu de la Generalitat per demanar polítiques mediambientals actives

La d'aquest divendres ha estat la protesta més important de 'Fridays for future' a la ciutat i ha comptat amb el suport de grups municipals

ACN Girona.-Més de 200 estudiants gironins s'han concentrat aquest divendres davant de la seu de la Generalitat a Girona per reclamar polítiques mediambientals "actives i efectives" contra el canvi climàtic. La protesta estava convocada pel moviment 'Friday for future' que organitza manifestacions d'estudiants arreu del món. La d'aquest divendres ha estat l'acció més important que s'ha fet a Girona i s'espera que la marxa que l'acompanyarà aquesta tarda sigui més multitudinària. El portaveu de l'entitat a Girona, Lucas Barrero, es mostra satisfet per la resposta dels estudiants i assegura que és un tema que "cada vegada preocupa més". "Vam començar cinc persones i ara som molts més, és una gran notícia", ha assenyalat Barrero.

Malgrat que fa dos mesos que es manifesten i fan vaga, ha estat aquest divendres que els estudiants de secundària i universitaris gironins s'han fet sentir per reclamar un canvi en les polítiques mediambientals. Han estat 200 els joves que, cridats pel moviment mundial 'Fridays for future', han sortit al carrer per fer-se sentir i reclamar que des de les institucions canviïn les polítiques per afrontar el canvi climàtic. De fet, a Girona el nombre de participants a les protestes han anat en augment les últimes setmanes.En concret, en la primera concentració davant de la delegació de la Generalitat a Girona amb prou feines eren cinc persones. A la d'aquest divendres superaven els 200 i s'espera que la manifestació de la tarda que surt de la Plaça del Vi sigui molt més multitudinària.El portaveu de 'Fidays for future' a Girona, Lucas Barrero, destaca que han fet un "pas de gegant" a l'hora de conscienciar els estudiants, i celebra especialment el nombre de joves que estan a la Secundària i que s'interessen pel moviment. Interpel•len els partitsA la protesta que s'ha fet aquest divendres hi han donat suport el grup municipal d'ERC i Guanyem Girona. A l'acte s'hi han deixat veure regidors com Lluc Salellas, diputats com Joan Olòriz i l'eurodiputat republicà Josep Maria Terricabras.Barrero diu que "estan disposats" a parlar amb els partits i representants que calgui, però reclama que els polítics convidin també tècnics que "saben realment del què parlen". "Nosaltres estem aquí per empènyer, perquè ens preocupa el tema, però no podem decidir", ha assenyalat el portaveu.A la protesta d'aquest divendres hi han intervingut diversos experts en medi ambient, com meteoròlegs o responsables de la conservació d'hàbitats naturals de tortugues.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.