directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 16:36 h

La presidenta de Diputació de Lleida desconvoca la reunió de la comissió del 'cas Boreas' prevista per dilluns

ERC i la CUP han criticat durament aquesta setmana la decisió del PDeCAT d'incloure-hi el diputat i expresident Joan Reñé, investigat en el cas

ACN Lleida.-La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha desconvocat la primera reunió de la comissió especial informativa sobre el 'cas Boreas' que havia de tenir lloc aquest dilluns a dos quarts d'una del migdia. Segons ha pogut saber l'ACN, així s'ha comunicat aquest divendres als diferents grups polítics amb representació a la institució i també s'ha apuntat que ''en breu'' es donarà a conèixer la nova data. Aquesta setmana ERC i la CUP han llençat dures critiques contra el PDeCAT pel fet d'incloure entre els seus representants a la comissió l'ara diputat i expresident de la corporació, Joan Reñé, que precisament és un dels investigats en el cas de suposada corrupció que va comportar la detenció de més d'una vintena de persones a l'octubre de l'any passat.

(S'actualitza la notícia original afegint dades sobre els motius pels quals s'ha desconvocat la primera reunió de la comissió)Fonts de presidència han indicat que la decisió de Perelló de desconvocar la primera reunió de la comissió del 'cas Boreas' s'ha pres perquè vol parlar amb el seu grup, el PDeCAT sobre les ''propostes que hi ha damunt la taula'' davant la polèmica que ha suscitat la inclusió de Reñé perquè hi prengui part com a diputat.Els republicans van demanar ahir a Perelló que reconsiderés la participació de Reñé a la comissió informativa perquè creuen que la seva presència ''atempta contra la imparcialitat, la independència i la neutralitat''. En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, va arribar a plantejar la possibilitat de ''plantar'' la comissió en cas que no es tingués en compte aquesta petició.De la seva banda, la CUP va qualificar de ''broma'' la inclusió de Reñé a la comissió i també van amenaçar d'aixecar-se de la taula en cas que es comprovés que la seva presència a l'òrgan obstaculitzés l'accés a la informació sobre el cas de suposada corrupció.La creació de la comissió especial de 'cas Boreas' es va aprovar al ple de la Diputació de Lleida del mes de gener i va ser proposada per ERC. Va ser aprovada per unanimitat dels grups polítics i fins i tot l'ara diputat Joan Reñé hi va votar a favor, no sense criticar-ne la seva creació i funcionalitat. En aquell torn de paraula, Reñé va demanar públicament que volia formar part de la comissió per poder aportar informació de primera mà. Després del ple del mes de febrer, la presidenta Perelló va respondre a preguntes de mitjans que ella considerava que Reñé no hauria de formar part d'aquesta comissió que finalment ha quedat posposada fins a nou avís.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.