directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 12:33 h

La UdG i l'empresa gironina Roberlo creen un simulador que fa més eficients els centres logístics

El sistema ha agilitzat l'entrega de comandes de la companyia

ACN Vilobí d'Onyar.-La Universitat de Girona (UdG) i l'empresa gironina Roberlo han creat un simulador capaç d'incrementar l'eficiència i optimitzar l'espai d'emmagatzematge dels centres logístics. La iniciativa va néixer a principis del 2018 amb la voluntat de la companyia, especialitzada en la fabricació i venda de solucions de reparació per al repintat d'automòbils i sectors industrials, de treure el màxim rendiment del seu magatzem i de l'espai destinat a la preparació de comandes que l'empresa té al CIM La Selva, a Vilobí d'Onyar. El sistema analitza les dades històriques dels moviments del magatzem i proposa quins productes cal que tinguin una posició de 'picking' assignada per reduir i optimitzar el temps de preparació.

El programa també permet simular l'eficiència del magatzem amb tot tipus de configuracions. Fins ara, ja ha permès incrementar en prop d'un 10% l'eficiència del departament d'expedicions de l'empresa, encarregat de la preparació i distribució de comandes que s'envien a més de 120 països. El simulador, a més, ha permès reduir unes 2.000 hores de feina anual, incrementant la productivitat i alliberant recursos per atendre possibles urgències. El sistema també pot aplicar-se a empreses que compaginen la venta al detall i a l'engròs. La UdG explicarà la iniciativa com a cas pràctic dins del temari de l'assignatura de Logística i Cadena de Subministrament del Màster d'Enginyeria Industrial. A més, s'ha programat una visita anual dels estudiants del màster a les instal·lacions de Roberlo al CIM de La Selva.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.