directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 12:34 h

El RACC planteja 45 propostes per millorar la mobilitat de Barcelona

Mateu reclama als candidats de les eleccions municipals situar aquesta temàtica al centre del debat

ACN Barcelona.-El president del RACC, Josep Mateu, ha presentat un pla de 45 propostes per millorar la mobilitat a Barcelona i que persegueixen reduir la mortalitat, resoldre la contaminació urbana i abordar el futur de la mobilitat de Barcelona. En una conferència pronunciada a La Pedrera, Mateu també ha reivindicat la creació d'una agència público-privada dedicada "exclusivament" a donar resposta als reptes de la mobilitat "amb una visió global i metropolitana". El president del RACC ha reclamat als candidats de les eleccions municipals de Barcelona situar la mobilitat al centre del debat.

El director del RACC ha reivindicat que el moment del debat electoral actual és el moment de "posar les llargues" i mirar "quina ciutat volem ser en el futur". Mateu ha defensat "una estratègia pròpia" de Barcelona basada en l'anàlisi d'altres ciutats com per exemple Copenhagen en mobilitat ciclista, Munich en intermodalitat a través de la xarxa Park and Ride, París en accés universal al transport públic, Oslo en vehicle elèctric, Berlín en mobilitat compartida, i Viena o Hèlsinki en la implantació del model Mobility as a Service.Una agència público-privadaMateu ha demanat la creació d'una agència público-privada per donar resposta als reptes de la nova mobilitat i resoldre desequilibris generats amb l'aparició de nous models de mobilitat. Per al president del RACC és una manera per harmonitzar l'impuls del sector privat amb la planificació pública de la mobilitat. "En aquests moments se'ns consulta realment només quan hi ha un foc en algun lloc però no quan volem pensar en la ciutat a llarg termini", ha lamentat.Aquesta iniciativa hauria de treballar amb un horitzó que superi els mandats electorals i aglutini institucions, operadors de transport, empreses del sector i start-ups, per impulsar projectes com el corredor mediterrani, l'ampliació de l'aerporort, accessos al port, transformació de rodalies i implantació real de la xarxa 6G.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.